Zit de auto wel op slot?


Het overkomt mij vaak genoeg. Ik loop ergens door de stad, ben aan het werk of zit op een terras. Ineens wordt ik erdoor overvallen: “Heb ik de auto wel op slot zitten?” Alhoewel ik er meestal redelijk van overtuigd ben dat ik hem uit gewoonte op slot heb gedaan, blijft het gevoel knagen.

Meestal eindigt het gevoel doordat ik het negeer, maar een enkele keer loop ik toch maar terug. Wat zou er nou handiger zijn dan een app die je kan zeggen of je auto op slot zit? En hem zo nodig alsnog op slot doet? De Volvo On Call app doet het. Maar de app doet nog meer…

Auto kwijt? De app laat zien waar hij staat, desnoods met wat claxongetoeter en knipperlichten. Benieuwd of er nog genoeg benzine in de auto zit om thuis te komen? Ook dat is zichtbaar. Evenals de temperatuur van de auto, zodat je zelfs al de verwarming aan kan zetten als deze je niet aanstaat.

Volvo laat iets interessants zien met deze app. Ik twijfel er geen seconde aan dat andere automerken dit idee gaan overnemen en uitbreiden, voor zover dat nog niet gebeurd is. Wellicht rijd ik over vijftien jaar in een auto die me op komt halen als ik dat van hem vraag…

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On