Zielsverwanten op de Champs Turkizee.. met iPad Pro 12,9”

Het gaat minder om de iPad Pro en meer om een mooi moment.

Mijn vierjarige zoontje Tygo pakte met zijn kleine handje de mijne en vroeg me in een uiterst schattig stemmetje: “Papa, gaan we vandaag bij de zee tekenen?”. Ik had me hier zelf ook erg op verheugd en zei dus “Tuurlijk lieve schat, meteen na het ontbijt!”.

Met volle buikjes liepen we even later geheel voldaan onder een zinderend Turks zonnetje naar het privéstrand van het Miracle-resort waar we deze meivakantie verbleven. Ik hield de forse iPad Pro 12,9” vast en mijn zoon leek de Apple Pencil als een heilig artefact te beschouwen. Ik had er alle vertrouwen in dat hij hem niet zou laten vallen.

We parkeerde onze billetjes in de comfortabele stoelen die onder een groot rieten dak stonden, naast een schattig houten strandbarretje. Dit was het beeld waar we mee moesten werken:

Zoals je kunt zien, hadden we een prachtig uitzicht. Al bleef daar weinig van over gezien mijn tekenkunsten niet veel verder dan mijn zoontje komen. En die was pas net begonnen!

Zie vooral ook prachtige ‘details’ zoals de zandpop, vette vogel en paarse strandballen:

Hoe dan ook, die ochtend waanden we ons ware renaissance kunstenaars een Turkse variant van de Champs-Élysées. Mijn kleine stuiterbal wist het zowaar dik twee uur vol te houden. Ondanks dat steeds meer publiek om hem heen begon te verzamelen, ging hij onverstoord door met alleen het zand, de staalblauwe lucht en een glaasje appelsap als zijn muze.

En toen ging onze zevenjarige Nova los

Dochterlief, die liefst iedere dag om 07.00 al in het zwembad dook, raakte geïnspireerd door onze verhalen gevuld met wilde penstreken. De volgende ochtend was het haar beurt om papa te laten zien hoe het moet. Ik geef toe, het is haar gelukt:

De App Paper, die we telkens gebruikte voor onze creatieve uitspattingen, heeft meer functies dan ik dacht. Nova ontdekte dat de iPad Pro camera prima gebruikt kan worden om in-app ‘inspiratie’ te vergaren. Zoals je hier boven ziet, dat leidt tot resultaat! Toen de tekening voor het eerst aan mama Sandra werd gepresenteerd, werd dit overtrek-detail natuurlijk achterwege gelaten 🙂

“Daar is zo’n prijzig ding toch niet voor bedoeld?” zei mijn vrouw..

“Jawel!” antwoordde ik vrolijk op de vraag die ook echt alleen een vrouw als de mijne kan vragen. “Alleen kan je het nog voor zoveel meer gebruiken.” voegde ik snel toe. Als je hem alleen koopt om met je kids aan het strand te tekenen, dan is het misschien wat overdreven. Maar als het voor 95% je laptop kan vervangen? Is het dan nog steeds duur? Of spreek je dan eerder over een aardige uitgave die het wél waard is? Je leest het volgende week in onze:

iPad Pro 12,9” review

Er wordt aan gewerkt! We testen hierbij ook verschillende hoezen en de toetsenbord/bescherming van zowel Apple als het geniale Logitech (alvast gluren kan hier). Die laatste twee zetten we in een boksring om te zien wie met de armen omhoog de arena verlaat. Kom nog eens terug zou ik zeggen 😉

Ps. Wil je meteen een review zien? Check de laatste bonusvideo hieronder, voor eentje waarbij ik het niet eens ben met de conclusie.

Bonus video’s

 

 

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On