Zelfrijdende auto’s in 2020


Ha! Ik wist het! Bij het typen van dat artikel vorige week over de app die ervoor zorgt dat je je auto weer terugvindt, dacht ik het al. Zou het niet een stuk handiger zijn als de auto uit zichzelf naar je toe komt rijden? Dit jaar zit dat er in ieder geval nog niet in, en volgend jaar ook nog niet. Maar in 2020 gaat het gebeuren, aldus Nissan.

Nissan is hiermee niet de eerste die dit beweert. Volgens Sergey Brin, een medeoprichter van Google, zal het in 2017 al zomaar kunnen dat er auto’s rondrijden zonder bestuurder erin. En Google zal er wel verstand van hebben, die zijn er namelijk al acht jaar mee bezig.

Beide bedrijven pakken het wel anders aan. Waar Google gewoon lekker door Amerika rijdt met een bestuurder in de auto voor het geval dát, gaat Nissan gewoon even een heuse nepstad uit de grond stampen, om zo alle mogelijke gevaren goed te kunnen testen. Deze ‘proving ground’ zou in 2014 klaar moeten zijn.

Bovenstaand filmpje laat trouwens zien waar Nissan een jaartje geleden mee bezig was: een zelfrijdende auto en een app op de smartphone om te zien wat je auto allemaal uitspookt zonder jou erin. De auto in het filmpje zou ik nog niet m’n kinderen naar school laten brengen, maar als ze het idee enkele jaren doorontwikkelen, wie weet?

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On