ZAGGkeys Folio for iPad Mini – Gloeiende Review


Er staat ‘gloeiende’ voor ‘review’ om twee redenen. Ik maak graag misbruik van de Engelse uitspraak ‘a glowing review’ om aan te geven dat dit product goed bevalt en kwalitatief prima in orde is. Daarnaast is het een knipoog naar het feit dat het toetsenbordje in dit beschermende doosje, verlicht is.

Ik weet het, het getuigt niet van originaliteit. In ieder geval dient het als een mooi contrast voor de ZAGGkeys Folio for iPad Mini, die wel deze eigenschap heeft. Er kan naast wit, rood, geel en donkerblauw ook gekozen worden voor ‘Tron blauw’ en zelfs knalroze.

Mis de foto’s verderop niet. Nee echt, niet missen. Ik heb er een half uur voor in een donkere plee met de autofocus van mijn iPhone 5 camera voor lopen pielen. Laat me dit niet voor niets gedaan hebben. Even op klikken dus.

In deze review
1. Wat het is + Video
2. Hoe het werkt
3. Hoe en waar wij hem gebruiken + (Veel!) foto’s
4. De meningen van ons gezin
5. Waarom wel / Waarom niet

Wat het is
Een ‘doosje’ dat bescherming biedt aan een iPad Mini, met daarin een bluetooth toetsenbordje verwerkt. Voor mensen die vaak e-mails of andere korte berichten tikken op hun iPad Mini, is het een verademing.
Hoe het werkt
Je klikt de iPad Mini eenvoudig in en uit het beschermende doosje. Om toetsaanslagen werkend te krijgen is een eenvoudige bluetooth pairing al wat gedaan hoeft te worden. Mocht dit je niet bekend zijn, het wordt allemaal keurig uitgelegd. Al is de uitleg langer dan de vrij korte handeling.
Hoe en waar wij hem gebruiken
Tenzij ik een boek lees, zit mijn iPad mini voortaan standaard in dit doosje. Voor de beste leeservaring houd ik de iPad Mini liever verticaal in een hand. Het tikken van emails en andere korte teksten is met dit toetsenbordje een stuk vlotter geworden.

Daarbij gebruik ik regelmatig de sneltoetsen voor het aanpassen van volume, terugkeren naar het hoofdscherm en de zoekfunctie. De toetsen voor cut-copy-paste gebruik ik geheel niet, maar wel de toetscombinaties zoals ik die op mijn Macbook gewent ben.

Doordat de ZAGGkeys -net als bij een Macbook Pro- verlicht zijn, gebruik ik hem overal. Ook in het donker.

De meningen van ons gezin

Verdi, Sandra, Nova, Tygo
Verdi, Sandra, Nova, Tygo Huis van de toekomst Nu

Mama Sandra: “Zit je nu alweer met dat ding te spelen?” – Dochter Nova: “Mag ik nu papa?” – Zoon Tygo: “Papa, Tygo chuggington doennnn!”

Weinig response op het toetsenbordje zelf van mijn gezin. Begrijpelijk, ik ben de enige die het gebruikt om e-mails en reviews als deze te tikken. De toetsen zijn klein, ik tik nogal eens mis, maar verder werkt het prima. Vele malen beter dan het standaard touchscreen toetsenbord.


Waarom wel
  • Je… typt graag sneller
  • Doet dit zo mogelijk ook in het donker
  • Bent dol op handige sneltoetsen
  • Ziet ‘form and function’ graag samen
  • Hebt graag bescherming voor het prijzige speelgoed

Waarom niet
  • Je… hebt voldoende aan het touchscreen toetsenbord
  • Steekt je iPad Mini geregeld in je binnenzak
  • Gebruik het ding eigenlijk alleen om boeken te lezen

Een ZAGGkeys Folio for iPad Mini is verkrijgbaar voor €99,99 euro in zwart en wit. Gedetailleerde informatie en alle specificaties zijn te vinden op de website van de fabrikant.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On