Withings Pulse, exit Bourgondisch statussymbool?

Zondag heb ik voor het eerst de Withings Pulse uitgepakt. Een zeer kleine en slimme gezondheidsmeter die in het complot zit met onze Withings Smart Body Scale en mijn iPhone. Het kleinnood meet hoeveel stappen ik dagelijks zet en stimuleert me er minstens 10.000 te doen. Iedere dag weer.

Ook weet het wat mijn hartslag is, hoe hoog of laag ik ga, of ik wel voldoende slaap, hoe goed die slaap is, hoeveel calorieën ik verbrand en welke afstanden ik afleg. Onder andere.

Gedurende mijn slaap zit hij om mijn pols in een knuffelzacht bandje waar geen last van blijk te hebben. De rest van de dag zal het paar gram wegende monstertje zich in het puntje van mijn broekzak nestelen. Ik zou ook de meegezonden clip kunnen gebruiken, maar dat maakt hem voor mij iets te dik. Iets dat hij overigens ook van mij vindt.

De komende 6 weken (op zijn minst) zal de pulse mijn trouwe -en soms iets te eerlijke- metgezel zijn. Ons doel, een einde maken aan wat ik verbloem als ‘Bourgondisch statussymbool’, ook wel ‘die strakke one-pack’ genoemd.

Om alles in balans te brengen wordt er door de week nagenoeg niets meer aan alcohol ingenomen. Hoewel ik graag een deurtje openhoud voor een glaasje Sake wanneer we voor Sushi gaan, een sporadisch wijntje wanneer buren deze ons voor de neus zetten of dat ene witbiertje in die gloeiende zon. Zie je, zo makkelijk ga je al de mist in.

Nou ja, laat ik dan in ieder geval nóg gezonder eten. Minder vlees, meer vis en zelfs hier en daar een dagje vegetarisch. Beweging alleen zal mij niet verlossen van die onbedoelde isolatie. Zonder schroom, maar nog iets in een ontkenningsfase, zal ik met enige regelmaat mijn progressie delen.

Vandaag heb ik nog 6761 stappen te zetten, zie foto. Ik mag nog even aan de bak dus.

Voor de tussentijd alvast wat leesvoer… En zelfs dat woord geeft me trek.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On