Withings Aura: Slaaptechnologie op zijn best

Ho! Wacht! Stop de persen! Negeer even die vier uit vijf sterren. Het moeten er eigenlijk vijf zijn. Tenminste, als je de enige bent in je slaapkamer en al iets hebt om ook overdag muziek af te spelen.. Of als je andere producten gebruikt van Withings zoals de Smart Body Scale of Activité.

Een toelichting is op zijn plaats, maar eerst een video om je in de juiste stemming te brengen.

Wat is het en wat heb je er aan?

Zoals je in de video hebt kunnen zien, meet het niet alleen je beweging, slaapduur en slaapkwaliteit. Zelfs je hartslag, ademhaling en de kamertemperatuur worden meegenomen. Hiermee weet de Withings Aura zich sterk van de concurrentie te onderscheiden.

Voor de meeste mensen is het een apparaat dat je aangenaam wekt of in slaap laten vallen. Een beetje zoals de Philips Wake-Up Light van vroeger, maar dan vele malen prettiger te bedienen. En wél met mooi geluid.

Voor anderen is het een toevoeging op hun “kwantified self”-ecosysteem. Samen met de gratis Withings Health Mate App bouwt het een profiel op van je gezondheid. Het laat je ook nog eens weten hoe die te verbeteren.

Alleen of samen?

Er is een pakket zonder Sleep Sensor, met een of met twee van deze matten. De mat gaat onder je matras en doet daar zijn werk, zonder dat je er iets van merkt. Wanneer je Withings Aura samen gaat gebruiken, moet je zeker zijn dat je op dezelfde tijden naar bed gaat en er weer uit komt.

In ons huishouden is dat niet altijd het geval. Met een balende partner als gevolg. Dit is geen kritiek op de Aura, wel een punt om rekening mee te houden.

Je eigen muziek

Het apparaat is niet bedoeld om je eigen muziek mee af te spelen op de momenten dat je daar zin in hebt. In geen advertentie zal je dat gezegd worden. Toch zien we het als een gemiste kans. De ingebouwde speaker is namelijk zo goed, dat je dit wel graag zou willen.

Momenteel kan je via de Withings Health Mate App wel een nieuwe wekker instellen, daar je muziek kiezen en gewoon zo laten staan zonder op te slaan. Gezien deze work-around prima werkt, lijkt het ons vrijwel onvermijdelijk dat het straks ook rechtstreeks kan.

De keuzes tussen Spotify, ingebouwde geluiden en internet radio zijn voor wekken en slapen meer dan voldoende.

Onze kids zijn dol op het slaapprogramma waarbij ‘zeemeerminnen’ je slaapliedjes zingen.

Eenvoudig in gebruik

Via de Withings Heathmate App stel je niet alleen je Smart Body Scale, Activité en andere Withings devices in. Je kan daar nu ook de Aura aan toevoegen. Stel je wekkers voor de week in, je slaapprogramma en belangrijker nog.. kijk hoe goed of slecht je geslapen hebt en wat je er aan kan doen om het te verbeteren.

De App laat je kiezen uit Spotify, radio of ingebouwde geluiden. Net zo eenvoudig als de bediening van de knoploze Withings Aura:

Waarom wel

 • Zeer goede speaker (helaas alleen voor slapen en wekken).
 • Laat je echt lekker in slaap vallen.
 • Wekt je op een moment dat past bij jouw slaapritme.
 • Mooi design met knoploze bediening.
 • Fijne App die data van diverse Withings devices samenbrengt om jouw persoonlijke gezondheidsprofiel samen te stellen.
 • Withings Healthmate App geeft adviezen waar je wat aan hebt.
 • Withings Aura heeft een extra USB-poort om je smartphone aan op te laden.
 • Straalt terecht kwaliteit uit.
 • Fijne leeslamp die ook mijn kinderen kunnen bedienen.

Waarom niet
 • Klokje geeft fel light, is (nog) niet dimbaar.
 • Niet ideaal als je eerder opstaat dan je partner.
 • Zeer goede speaker, helaas alleen voor slapen en wekken.

Kortom: Wederom een zeer goed product van Withings

Ze staan bekend om kwaliteit en gebruikersgemak. Ook met de Withings Aura maken ze hun reputatie weer waar. De gemiste muziek kans en het feit dat sommige mensen met iemand naast hun slapen, doet daar niets aan af. Dikke aanrader!

De Withings Aura is verkrijgbaar vanaf 189,95 op de website van de fabrikant.

Tip: Ideaal voor powernaps

Wanneer je tussendoor even een dutje wil doen, stel het powernap programma in. Binnen 20 of 30 minuten ben je weer helemaal opgefrist. Kon ik het ding maar mee naar kantoor nemen..

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On