Withings Activité Pop: Een smart watch met stappenteller kan dus wél motiveren

Ik ben lui. Zelfs zo lui dat ik veel energie steek in steeds betere methodieken en technologieën die mij tijd besparen om verder te luieren. Mocht de vorige zin tegenstrijdig op je overkomen, dat is ook zo. Vaak kost het me meer tijd dan ik bespaar. Al win ik een hoop plezier. Vandaag mag ik melding maken van een succes. De Withings Activité Pop werkt voor mij.. en goed ook!

Het lijkt een gewoon horloge, tot dat je gaat ‘toveren’
Van buiten lijkt het een gewoon horloge, het is rond, heeft wijzers voor uren en minuten en dan nog een klein wijzertje. Die laatste gaat van 0 tot 100. “Is dat hoe diep je kan duiken?” vroeg ze me laatst. “Nee, maar hij is wel tot 50 meter waterdicht”. Omdat haar gezicht duidelijk aangaf dat de vraag nog geen bevredigend antwoord had gekregen, zei ik er achteraan “Die geeft aan hoeveel stappen ik vandaag heb gezet”.

Op dat moment stond de wijzer ongeveer op de helft. “Zo, zo, dus je hebt al 50 stappen gezet. Wil je een flesje water en een handdoek?” grapte ze met haar lieve glimlach. Als doorsnee haantje heb ik haar uitgelegd dat ik via mijn iPhone ingesteld heb dat ik 10.000 stappen per dag wil zetten. Dat schijn je minimaal te moeten doen als je een beetje gezond wilt zijn. En dat wil ik.

De door haar voorgestelde boswandeling bleek een uitstekende oplossing om mijn goal te halen. Beter nog, ze liet me tussen de bomen door vrolijk verder vertellen over mijn nieuwe gadget. Vijf seconden hield ik mijn vinger op het glas en tikte er daarna twee keer op. Plots bewogen de wijzers naar een tijd die half zeven in de ochtend aan gaven. “Leuke tovertruc, maar wat heb je daar nou aan?”.

Goede morgen. Activiteit. Zwemmen. Slapen.
“Het is de tijd die ik ingesteld heb als wekker. Inplaats van onwelkom geluid gaat het horloge op die tijd trillen. Dat is een stuk lekkerder wakker worden kan ik je vertellen.” Haar interesse was gewekt.

“Wat kan hij nog meer?” vroeg ze me. Nou…

Het telt niet alleen je stappen, maar ook nog eens de kwaliteit van je slaap. Hoe diep of licht je slaap. Het verschil tussen wandelen of rennen en zelfs zwemmen! Alles kan je terugvinden in de App, die je ook info geeft over: je gewicht, hartslag, MBI, de luchtkwaliteit in je kamer en wat voor weer het morgen wordt. “Allemaal op dát horloge?!” zei ze met ongeloof in haar stem.

Het Withings ecosysteem
Op dat punt heb ik uitgelegd dat deze smart watch onderdeel is van een productlijn waarin slimme apparaten met elkaar samen werken. Die laatste vijf eigenschappen, komen van de Withings Smart Bodyscale die in onze slaapkamer staat. Die gegevens komen terug in dezelfde gratis App. Als je nog meer over je slaap wil weten dan het horloge je kan vertellen, dankzij een speciale slaapmat + lightwekker die je wekt op een moment dat je niet in een diepe slaap zit. Al zou ik haar de Withings Aura pas later laten zien 😉

“Ze hebben zelfs hele slimme camera’s” zei ik tijdens de realisatie dat ik haar aandacht verloor. Snel terug naar het horloge.

Het geeft je tijd
Letterlijk, geeft de Activité je aan hoe laat het is en hoever je bent met je stappen-goal van de dag. Als je vast kan houden aan dat goal, kan je langer leven. Erg fijn, maar tastbaarder is de batterijduur. Je hebt 8 maanden de tijd voordat er een nieuw knoopcel batterijtje in moet. Binnen een halve minuut ben je klaar met die klus. In het doosje zit een handig stukje gereedschap waarmee je de klus kan klaren zonder dat de waterdichtheid aangetast wordt. Slim design en d batterij is gewoon bij de supermarkt te koop voor een klein bedrag.

Met haar interesse volledig terug van bijna weggeweest, had ze nog vier vragen (in een adem nog wel):

  1. “Wat kost ‘ie eigenlijk?”
  2. “Is hij er ook in het roze?”
  3. “Is er ook een lederen bandje voor te krijgen?”
  4. “Waar kan ik er eentje voor mezelf kopen?”

Waarop ik antwoordde: “Weet je wat lieverd, je krijg die roze van mij 😉 …“.

Voor anderen, toch nog even de antwoorden:

  1. €149,- voor de Activité Pop in de kleuren zwart, zand, blauw en…
  2. …sinds kort dus ook een roze.
  3. Ja, voor €390,- is er de Activité (zonder de toevoeging Pop) met sterker glas en een lederen bandje.
  4. Hij is te koop in de online winkel van Withings.

Het kan dus wél!
Je kan er geen apps op installeren, er komen geen meldingen op binnen van emails en andere berichten, ook is het niet mogelijk om je hartslag te meten en die naar een ander te zenden. Wat het wel doet -en goed doet!- is je activiteiten meten, je slaapritme inzichtelijk maken en je heerlijk geluidloos wekken.

Boven alles: Het analoge wijzertje dat de hele dag door jouw actuele aantal stappen op je pols weergeeft, werkt!

Voor het eerst voel ik me gemotiveerd om het wijzertje op 100% te krijgen voordat de dag om is. Een beter review dan die ene zin kan ik niet bedenken.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On