Een Wi-Fi extender die wél werkt! – Linksys AC1200 RE6700

Hoewel we tot op heden hooguit matige ervaringen hadden met Range Extenders, lost deze daadwerkelijk een drie jaar oud probleem op, dat een connected Access Point niet aan kon.

Sterker nog, het kostte niet meer dan 5 minuten. Dit werkt zo goed dat we voor een keer een principe overboord gooien: “Beschrijf nooit een product tenzij je het minimaal drie weken hebt ervaren”.

Vandaag schrijf ik over gisteren. Enthousiasme doet dat soms met je.

HD video streamen werkt nu zonder haperingen

Onze tweede verdieping bestaat uit drie slaapkamers, een badkamer, overloop en trap naar boven (zie foto’s). Dit, in een huis dat door haar constructie weinig ruimte biedt voor een goed signaal.

Denk aan een rechthoek met in de ene hoek een Access Point die met een kabel is aangesloten op de Router in de meterkast. In de andere uiterste hoek, hangt een waterdichte Sony tablet onder de douce –lees waarom– die ook in bad wordt gebruikt. In de hoek daarnaast staat een Logi Circle HD Cam de veiligeid van onze kleine meid te bewaken (review volgt).

Beide streamen HD video over Wi-Fi, beide bleven haperen omdat ze onvoldoende signaal hadden. Nu niet meer.

Einde review? Nee.

Feitelijk kan ik hier ophouden met schrijven. Tenslotte heeft het product zich bewezen, technische gegevens staan op de website van de fabrikant, online kopen kan via Pricewatch (voor de laagste prijs) en ingewikkelde grafieken met exacte metingen zullen wij nooit op je netvlies gooien. Dat kunnen anderen veel beter, voor wie graag specs leest.

Installatie, Wi-Fi Audio en stopcontact vrij

Op de doos staan termen als “Cross-Band Technology” en “Beamforming Technology”. Prachtig voor mensen zoals ik die graag willen weten hoe dingen werken. Voor de veel grotere meerderheid, is het interessanter om te weten hoe makkelijk je het aan de praat krijgt en wat je er verder mee kan. Lees verder onder deze foto’s:

Installatie
1. Plug in muur tussen router en plek waar je dekking wilt.
2. Connect via Wi-Fi naar Extender.
3. Ga naar diens eigen ‘website’ en volg de stappen. Dit kan vanaf je smartphone.

Klaar.

Gedurende het process krijg je ook nog te zien of je plaatsing optimaal is of niet. “Spot Finder Technology” noemt Linksys het. Dit zorgt ervoor dat je de Range Extender snel in het juiste stopcontact hebt zitten. Weer een kleine ergernis minder.

Wi-Fi Audio
Sluit via een koptelefooningang speakers aan met een eigen krachtbron, en stream muziek naar die locatie. We hebben het nog niet getest, maar dit biedt wel mogelijkheden voor mijn ongebruikte oude PC speakers.

Stopcontact vrij
Je steekt de extender in een stopcontact en wat er voorheen inzat in de extender. Ideaal.

In ons geval is het een lampje met lichtsensor die er voor zorgt dat onze kids midden in de nacht de toilet kunnen vinden zonder op hun snuffertje te belanden. Zie foto’s.. van het lampje, niet de val.

Conclusie: Dikke aanrader!

Zoals gebruikelijk hebben we de conclusie al in de intro weggegeven. Vluchtige lezers -zoals wij zelf- waarderen dat. Omdat je er nog bent, nog een kleine nagedachte:

Ons huis is pas drie jaar oud en zeer degelijk gebouwd. Omdat duurzaamheid hoog in het vaandel staat is de isolatie ver boven gemiddeld. Perfect voor de energierekening, minder voor Wi-Fi signalen. Daar komt nog eens bij dat we “Internet of Things”-fans zijn, waardoor het huis vol zit met andere -storende- signalen.

Dat de Linksys AC1200 RE6700 Range Extender (mond vol) hier doorheen komt is voor ons een oprechte, maar aangename, verbazing. En we zijn er niet eens een stopcontact aan kwijt.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On