WeMo Baby (Belkin) – Review

Er niets zo belangrijk als het welzijn van je kroost.. dat gezegd te hebben, af en toe even relaxen mag ook wel. WeMo Baby kan daar bij helpen. In tegenstelling tot een ouderwetse babyfoon, kan je hiermee wel een paar deuren verder zitten. Of landen. En dat via jouw eigen smartphone.

In deze review
1. Wat het is
2. Hoe het werkt
3. Hoe en waar wij hem gebruiken
4. De meningen van ons gezin
5. Waarom wel / Waarom niet

Wat het is
Een babyfoon, maar dan anders. In plaats van de logge lelijke handsets van weleer, gebruik je een gratis app op de smartphone die je zo liefkozend altijd bij je hebt.

Deze zal een pushbericht sturen zodra je kleintje van zich laat horen. Hierdoor hoef je de app niet constant open te hebben, wat weer scheelt aan batterijduur. Hiervoor gebruikt Belkin de onafhankelijke diensten van Evoz, waarvoor helaas een abonnement afgesloten moet worden.

Locatie onafhankelijk live luisten blijft altijd gratis..

..waardoor de WeMo Baby -ook zonder Evoz abo- nog steeds meer te bieden heeft dan een gewone babyfoon.

Hoe het werkt
Dit kan niet eenvoudiger. Je zet de Babyfoon aan, installeert de app en volgt de babystapjes.

Hoe en waar wij hem gebruiken
Op de slaapkamer van de jongste staat een Withings Smart Baby Monitor. Hiervoor is geen abonnement nodig, al staat daar een aanschafprijs van 300 euro tegenover. De WeMo baby is geplaatst op de kamer van onze 5-jarige dochter. Die wil nog wel eens slaapwandelen en denken dat ons bed een toilet is. We slapen nu een stuk droger.

Lees verder na deze klikbare foto’s

De meningen van ons gezin

Verdi, Sandra, Nova, Tygo
Verdi, Sandra, Nova, Tygo Huis van de toekomst Nu

Tygo merkt er niets van maar Nova was al snel bewust van het feit dat ze nu tegen ons kan praten. Zoals iedere 5-jarige weet zij dit tot op het bot te misbruiken 😀

Mama is blij met de droge lakens van ons eigen bed, maar papa is minder tevreden. De kwaliteit en eenvoud kennen geen minpunten, het abonnement is wat mij tegenstaat. Deze zal ik hooguit voor twee jaar afsluiten om te weten dat ik dit apparaat daarna voor een meer eenvoudige toepassing in zal zetten.

Mijn aversie voor abo’s is een persoonlijke. Wie graag geniet van de lagere aanschafprijs (eenderde van het model dat Withings biedt) zal snel een ster extra op deze review plakken.


Waarom wel
  • Degelijk apparaat, het kan wat hebben.
  • Mooi design en door de witte kleur, niet te opvallend.
  • Eenvoudige setup, je kind zou het bijna zelf kunnen.
  • Goede geluidskwaliteit.

Waarom niet
  • Extra functies vragen om een abonnement.

Een WeMo Baby is verkrijgbaar voor 80+ euro, een Evoz abo $50,- per jaar.

Iemand nog vragen?

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On