Welke Apps zie jij graag op een Apple TV?

Al jaren heb ik het met vrienden en collega’s over Apps op je Apple TV. Een ding is duidelijk, we willen het allemaal. Hoewel we pas vanavond te horen krijgen of het werkelijkheid wordt, vraag ik me nu alvast af: Waarvoor willen we dit? Welke Apps zie jij jezelf al gebruiken?

Het Apple Event is vanavond 9 sep ’15 om 19u live te bekijken via Windows 10 Edge, iPhone, iPad, Apple TV en Macbook. Wij maken er dezelfde avond een samenvatting van, met alleen de relevante highlights.

Mijn wishlist

Van nuttig, tot gewoon leuk, wat ik voor ons thuis kan verzinnen is dit:

 • nPlayer: Bekend van iPad, ideaal voor het afspelen van digitale content.
 • Educatieve Apps die ik samen met mijn kinderen kan doen. Wat we nu al samen achter een iPad doen, maar dan lekker naast elkaar op de bank.
 • Games: Altijd leuk voor een tussendoortje.

De Apps die gebruik om mijn huis te bedienen, waaronder:

 • HomeWizard
 • Synology: Ook om beelden van onze camera’s te bekijken
 • Philips Hue
 • Withings Home, Withings Health en Withings Baby
 • Belkin WeMo
 • Linksys Smart WiFi
 • Mijn niet nader te noemen derde beveiligingssysteem

Productieve zaken zoals:

 • Trello: De Apple TV gaat dan mee naar presentaties
 • Email en Social media Apps: Om even snel te kijken
 • Sunrise Calendar: Handig om als wekker op de slaapkamermuur te projecteren
 • Feedly: oor het nieuws bladeren
 • Pushover: Om geen -alleen urgente- notificaties te missen

Daarnaast natuurlijk de reeds bestaande Apps zoals Photos, Netflix, YouTube, etc..

Welke soort Apps zorgen ervoor dat de TV beter benut zal worden?

Voor mij zijn het de educatieve kids-apps en games. Maar Apps waarmee we ons huis kunnen bedienen en camera beelden in de achtergrond tonen. Altijd leuk om in je ooghoek je kleintje te zien slapen, terwijl je een boek leest..

En jij?

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On