WE… ZIJN… LiiiiiiiiiiVE!

Na maanden voorbereiding, planning en weken sitebouw, zijn we eindelijk live! Natuurlijk staat er nog niet zoveel op, maar dat komt vrij snel goed. Voordat ik een doos tissues pak en mijn bedankjes af ga, eerst even een stukje achtergrond over deze site en het project.

Dik tweeënhalf jaar geleden zette mijn vrouw en ik onze handtekeningen onder een koopcontract voor een huis dat nog gebouwd moest worden. Behoorlijk spannend, want je moet maar afwachten of het inderdaad overeenkomst met je droom. We woonden in een appartement met onze dochter Nova, toen anderhalf jaar oud en een tweede sloper lag in de planning. Het was duidelijk, we moesten een tuin hebben.

Meulenspie
Het project Meulenspie sprak ons erg aan. Volledig energieneutraal, gebouwd volgens de meest moderne maatstaven, een groot bos op loopafstand en boven alles, een tuin. Met twee kinderen op een stadsappartement is hetzelfde als een Deense dog in een vogelkooi. Ze moeten de ruimte hebben en dat krijgen ze hier voldoende.

Huis van de toekomst Nu
Van kinds af aan ben ik altijd dol geweest op gadgets en helemaal als ze ook nog eens een praktische toepassing hebben. Bij aanschaf van onze nieuwe burgerlijke bunker begon het dan ook meteen te kriebelen. Wat zou het geweldig zijn als ik het vol kon stoppen met allerlei handige elektronica. Natuurlijk moeten ze betaalbaar en eenvoudig zelf te installeren zijn. Een soort ‘Domotica light’ die voor ieder gezin toegankelijk is. Maar dan nog, net een huis gekocht en er was dus niet veel over. Gelukkig was er een oplossing in de vorm van een mooie win-win situatie.

Ruim een half jaar geleden besprak ik mijn wens met Mike Duin van Cisco, die meteen enthousiast was. Mijn eerste sponsor was gevonden. Nu de rest nog. Tot mijn eigen verbazing ging dat veel soepeler dan ik had verwacht. We zitten nu op acht negen sponsoren en enkele andere hebben al aangegeven er oren naar te hebben. Nu maar hopen dat straks niemand me wakker knijpt.

Bedankjes
Uiteraard gaat een dikke dankjewel naar Cisco, Logitech, Bruins Tuinen, mFLOR, Synology, HomeWizard, Sony en Pebble Group voor het feit dat ze mee doen en producten zenden, op basis van alleen maar een idee.

Jouw Energie Moment (JEM) en Apple zijn geen sponsoren, maar hebben wel een belangrijke bijdrage geleverd. JEM heeft iedere bewoner die deel neemt aan hun energie-pilot een slimme meter en een slimme wasmachine gegeven. Apple stelde ons een iPhone en iPad ter beschikking om alles mee te bedienen.

Dankzij de mensen van Elegant Themes en Tijn Buijs is de site nu wat hij is. Topwerk mannen! Uiteraard bedanken we ook al onze vrienden en mijn Duimschroef collega’s die ons geholpen hebben met de site te testen en onmisbare feedback gaven (voor jullie staat straks de BBQ aan).

We zijn pas net begonnen
De site is nog redelijk leeg dus er moet nog flink geschreven worden en laat ik dat nou net erg leuk vinden om te doen. Daarnaast is er nog een klein detail, de verhuizing en inrichting zelf. 31 augustus krijgen we de sleutel en 22 september wonen we er permanent. In de tussentijd moeten we nog ‘eventjes’ alles op orde krijgen. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat we het gaan halen.

Meer weten?
Blader eens door de pagina’s in het bovenste menu. Hier staat veel uitgelegd over ons project en als je vragen hebt, hoef je maar op contact te klikken of hieronder een reactie te plaatsen.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On