We hebben de muntendief! – Dagboek

Voor iedereen die het Sinterklaasjournaal volgt – en wie doet dat niet- is het een bekend gegeven. De Sint zijn boot is stuk en doordat hij nu met een kleinere naar ons land moest tuffen was er geen ruime meer voor alle cadeautjes. Gelukkig heeft de goede man geen last van de resessie en voerde zonder blikken of blozen zakken geld ons land in.

Los van het feit dat zowel de belastingdienst als de douanepolitie hem nog willen spreken over geldsmokkel, heeft onze mijterman nog en probleem. Pieten maken maar moeilijk onderscheid tussen pepernoten en euro’s met sintstickers er op. Gelukkig zijn er alleen maar eerljke kindjes in Nederland en leggen die allen trouw de beplakte munten bij hun schoen zodat de pieten deze op kunnen halen.

Muntendief
Het is dan ook best sneu als die munten ineens verdwenen zijn, nog voordat de pieten hun nachtelijke collecte uit hebben kunnen voeren. Liggen ze in de speelkeuken? Nee. In een van de speelgoedkasten, daar verstopt door mijn 16 maanden oude zoon? Ook niet. Per ongeluk onder een kast getrapt of anders onbewust weer opgeruimd? Geen van de vele overwogen mogelijkheden bleek het geval te zijn.

Maar we hebben de dader eindelijk te pakken! Hij verraadde zich door -zoals veel dieven doen- terug te keren naar de plaats van zijn misdrijf.

Hij staat op de foto bovenaan deze pagina. Onze Samsung Navibot S robotstofzuiger bleek de munten netjes ‘opgeruimd’ te hebben. Een makkelijk te openen vakje aan zijkant gaf ons de munten snel weer terug. Hierdoor raakte we niet alleen overtuigt van diens zuigkracht, ook bleek het bakje aanzienlijk wat zand, haren en ander vuil van onze vloer verwijderd te hebben. Ontroostbare kinderen weer getroost en de gemoederen weer bedaard.

Berichtje van Amerigo
En nog maar net op tijd ook! Nog diezelfde avond hebben de zwarte pieten alle munten meegenomen en als dank in pepernoten een boodschap achter gelaten namen het paard van Sinterklaas (Amerigo, maar voor Vlaamse lezers Slecht-weer-vandaag). De boodschap luidde: “VOLGENDE KEER GEEN PLASTIC PEEN MEER AJB, HET ZAL NOG DAGEN DUREN VOORDAT IK DEZE SMAAK UIT MIJN MOND HEB!”. De kinderen waren erg blij met de hoeveelheid pepernoten die dit opleverde.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On