Veilig stunten in de tuin – Dagboek

Nu het eindelijk lekker weer is, zitten we vaker in de tuin. Sterker nog, wanneer we maar kunnen. Gezellig een ijskoud biertje of wijntje drinken al kletsend met buren en vrienden. Wat hebben we er naar uit gekeken, heerlijk.

Hoe lekker ook, de hoofdreden waarom we een tuin hebben, is voor de kinderen. Een plek om lekker te spelen, zonder dat er auto’s voorbijrazen. Tygo moet nog twee worden en Nova is pas vier en een beetje. Veiligheid is dus een belangrijk punt.

Hoewel je ze nooit onbewaakt moet laten, is er wel eens zo’n ogenblik. Het is altijd op een moment dat jij even pakjes drinken voor ze haalt (of een keer met je ogen knippert) en zij intussen besluiten een circusact uit te voeren.

“Actie” foto’s

In onze speeltuin staat een trampoline en er hangen twee schommels met in de buurt een hangmat. Er gaan dus smakkers gemaakt worden.

Rubberen tegels breken de val niet voldoende en vangnetten door heel de tuin is misschien een tikje aan de overdreven kant. Wij kozen voor een combinatie van naadloos hoog gras (Magnefique) en dikke valmatten die daaronder liggen. De matten hebben als bijkomend voordeel dat ze drainerend en egaliserend werken.

Bedankt kunstgrasnet.nl, ik pak nog even een biertje 😉

tuin1

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On