Vaarwel oordopjes, hallo Sound Band (muziek in de schedel)


Je hebt van die mensen met rare oren bij wie geen enkel oordopje prettig zit, al worden ze op maat gemaakt. Ik ben er zo een. Daarnaast val ik ook nog eens in de groep die onderweg graag van goed geluid geniet, zonder rond te lopen met een gigantische installatie die de nekspieren maar net aankunnen.

Het is straks eindelijk mogelijk om muziek en boeken te luisteren zonder iets op of in de oren. Een dik voordeel, zeker als je vaak met oordopjes in slaap valt. Wat weer resulteert in pijnlijke oortjes de volgende ochtend. Inderdaad, een typisch eerste wereld probleem. Zou iemand een FWP subsidie voor me willen regelen?

Het geluid wordt, net als bij Google Glasses, langs het bot geleid. Surface Sound lijkt zo langzaamaan de verzamelnaam te worden voor deze technologie en verzamelnamen zijn positief. Het zijn indicaties van een trend en dus een voorbode van concurrentie en daar worden we allemaal beter van. Ik kan niet wachten tot Logitech dit aan haar UE-collectie toevoegd.

Helaas is het nog niet zover. Sterker nog, we moeten eerst wachten tot deze Kickstarter campagne voorbij is. Of je doet er aan mee, dan heb je vanaf $135 ergens in december een Sound Band in huis. Hoewel de early birds er uit zijn, scheelt het nog steeds een aardig stuk met de uiteindelijke prijs van $189.

Bijna vanzelfsprekend connect de Sound Band straks draadloos met zo ongeveer alles dat Bluetooth aan boord heeft. Je kan er nog mee bellen ook, al kijk ik er niet naar uit het gemopper van mijn eega letterlijk in mijn schedel te laten resoneren.

Note to San: Mocht je dit lezen, ik hou van je hoor lieverd 😉

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On