Top 10 inzendingen WeMo wedstrijd

Morgen kiest Belkin een winnaar uit de onderstaande top-10. Er zal naar comments gekeken worden op zowel deze site, LinkIn, Facebook en Twitter. Wil je dat jouw favoriet wint, plaats dan een reactie op een van de genoemde kanalen.

Geen idee waar dit over gaat? Je mocht 1 minuut nadenken om kans te maken op een WeMo Switch + Motion.

In volstrekt willekeurige volgorde

  • Na het uitzetten van de wekker, op het moment dat ik mijn grote teen uit bed doe wil ik de douche direct het water op temperatuur hebben. In de winter direct onder de warme straal lijkt me fijn. – Micha, via comments
  • Ik zou het stekkerblok van mijn thuiswerkplek aan de WeMo hangen. Dan kan ik vanuit mijn bed alles aanzetten, gaat de IP-telefoon namelijk ook aan en lijkt het alsof ik al aan het werk ben gegaan. – Michael, via comments
  • Je oven laten opwarmen, een kwartier voordat je thuis aankomt. Zeer vervelend als je honger hebt en je moet gaan zitten wachten tot de oven een keer warm is. – Lars, via comments
  • Ik zou de verlichting bij de schoonouders erin hangen en dan stiekem vanaf buiten via hun wifi gaan spoken πŸ™‚ ..anderzijds zou ik een constructie willen verzinnen waarbij dat o-zo-nodige-espressotje smorgens voor me klaar staat als ik half blind de trap af struin πŸ™‚ – Willis, via comments
  • Na je nachtdienst thuiskomen, het hele huis verlicht en je favoriete muziek. Dat zou mooi zijn. – Ron via comments
  • Ik zou mijn huis beter beveiligen door de verlichting (via IFTTT) bij zonsondergang aan te laten gaan. Niet alleen handig voor op vakantie, maar ook prettig als je, in de donkere dagen die voor ons liggen, thuiskomt na je werk. De bewegingssensor zorgt voor de extra illusie dat er iemand thuis is, waardoor het nog veiliger wordt. Daarnaast kan ik dan op afstand (ook via IFTTT) met een SMSje of emailtje op commando het licht aandoen voor als mijn schoonmoeder belt dat ze weer eens het lichtknopje niet kan vinden πŸ˜‰ – Sjaalom, via comments
  • Soms als je een tuin aanlegt, ben je soms niet helemaal handig bezig zodat je 23 meter moet lopen om je leuke water ornament aan te zetten. Wat zou het fijn zijn om dat gewoon met je smartphone te doen! – Ilonka via comments
  • Op afstand bedienen van de tuinverlichting vanaf overal in je tuin is erg handig. Ik ben nog aan het puzzelen om met behulp van ifttt de tuinsprinklers aan te laten springen op basis van droogte vochtigheidsgraad, tijd en de aanwezigheid van de kat van Illonka πŸ˜‰ Wat me ook erg nuttig lijkt is op basis van ifttt (energie-uurprijs) het laadmoment van de nog niet aanwezige plug-in hybride te bepalen en aan te zetten.. en dit alles vannuit Toscane! – Marcel (blijkbaar buurman van Ilonka), via comments
  • Wat ik wil met een WeMo? Ik wil er een slimme zelflerende app bij die mijn locatie en snelheid bijhoudt en daaruit kan opmaken dat ik over een half uur thuis ben .. en dus de verwarming alvast wat hoger zet .. of juist niet als ik vanuit mijn werk een andere route neem omdat ik met een collega wat ga eten. Een app die de verlichting bij de voordeur / oprit inschakelt als ik de hoek om rij .. en die dat via de bewegingssensor ook doet als iemand anders naar de voordeur loopt .. en dan gelijk even een berichtje met foto stuurt in het geval ik en mijn vriendin niet thuis zijn. Een app die weet dat wij op vakantie zijn zonder dat ik hem dat heb verteld .. en die in dat geval slim een lamp aandoet in de hal alsof iemand de deur komt opendoen.. – Ad, via comments
  • Mijn idee: de slimme kattenbak. Nooit meer last van vervelende luchtjes. Net als in elke moderne badkamer of toilet worden de luchtjes na gebruik meteen weggezogen door een ventilatiesysteem. Het werkt heel simpel: 1. De WeMo motion detector merkt op wanneer er beweging plaatsvindt in de kattenbak. 2. Op dat moment schakelt de WeMo schakelaar aan. Aan deze schakelaar is een simpele LED-lamp (dus niet gevaarlijk voor de kat) en afzuiger verbonden. 3. Als de kat de kattenbak instapt zal het licht automatisch aanschakelen, even als de afzuiging. 4. Na een vooraf ingestelde tijd zal het geheel automatisch uitschakelen. Om de uitleg visueel bij te staan heb ik de volgende afbeelding gemaakt: That’s it! De kattenbak van de toekomst. – Bas, via comments, LinkedIn, Twitter en Facebook

Wie mag van jou de WeMo winnen?

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On