Synology DS412+ NAS – Wat wil jij er over weten?


Reviews over producten zoals deze zijn vaak informatief, maar beantwoorden zelden alle vragen die je er over hebt. Het bovenstaande filmpje (Engelstalig) kan voor beginners verwarrend zijn. De Synology DS412+ NAS (Network attached Storage) is een apparaat dat het mogelijk maakt om -onder andere- de volgende mogelijkheden beschikbaar te maken:

Automatisch downloaden, je camera’s beheren en de beelden bekijken via een App, je PLEX media server lekker laten draaien zodat je ook vanuit Zuid-Frankrijk media kan streamen, doorlopend je back-ups regelen vanaf ieder apparaat in het thuisnetwerk, even snel eigen gemaakte foto’s en video veilig stellen, bestanden delen, en zo nog heel wat meer.

We zijn oorspronkelijk met Synology Nas begonnen waar slechts een Hard Disk Drive (HDD) in kon. Toen zorgde het alleen voor het veilig stellen van eigengemaakte foto’s en video’s. Zeker die van de kinderen, zijn onvervangbaar. Kort daarna meldde een goede vriend dat zijn harde schijf spontaan het ruime sop koos met als gevolg dat hij alsnog alles kwijt was. De keuze voor een NAS met 2 HDD’s was snel gemaakt.

Als een HDD stuk gaat, staat alles nog veilig op de 2de.

Tot dat deze vol raakte en Synology nieuwe modellen uitbracht die meer handige taken op zich kon namen dan alleen maar backup’s maken. Om die reden gebruiken we binnen ons project een model waar zelfs 4 HDD’s in kunnen en die krachtig genoeg is om aan al onze wensen te voldoen. Die wensen zijn nu precies het punt.

De vraag is dan ook: Wat wil jij over de Synology DS412+ weten? Reageer hieronder en we nemen het niet alleen mee in de review die we over dit product schrijven, maar ook in ons wekelijks dagboek waar het maar relevant is.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On