Synology: Apps op de NAS zelf

Er zijn redelijk wat Apps van Synology en derden die de NAS meer mogelijkheden geven, we later er een aantal voorbij komen.

Apps van Synology
Vrijwel alle smartphone en tablet Apps die deze week besproken zijn, kennen ook een variant voor de browser. Zo kan je bijvoorbeeld ook op je kantoorcomputer je eigen muziek beluisteren of even door de camera’s in en rond het huis kijken.

Er zijn echter nog meer Apps te installeren vanuit de ingebouwde App Store. Vrijwel allemaal gratis. Zo is er een virusscanner, de mogelijkheid je eigen WordPress of Joomla website te hosten, S3 Glacier in te stellen voor externe backup en…. bekijk de hele lijst om te zien wat voor jou van toegevoegde waarde is.

Apps van derden – Synocommunity
Dit gaat net een stapje verder, maar is nog steeds niet complex. Er zijn zogeheten ‘repositories’ -een bundeling van vele handige Apps- die het mogelijk maken om snel en eenvoudig nieuwe functies aan je NAS toe te voegen.

Onze favoriet is Synocommunity. Toevoegen doe je in 6 eenvoudige stappen. Daarna hoef je maar aan te klikken wat je gebruiken wilt. Geen kosten, geen gedoe. Uit de lijst die zij bieden, zijn dit onze drie favorieten:

Update: Synocommunity is niet meer. Naar een alternatief zoeken we niet, we zijn over op Netflix.

  • Couchpotato: Download automatisch films wanneer ze uitkomen, in de kwaliteit van jouw voorkeur. Zelfs al voeg je een film toe die pas over twee jaar uitkomt. Toevoegen kan via een browser of de gratis IMDB App voor smartphones en tablets.
  • Headphones: Zorgt ervoor dat jouw muziek collectie altijd up-to-date en netjes geordend is.
  • Subliminal: Download automatisch ondertiteling voor films en series in de talen die je wilt. Meerdere talen tegelijk, zijn ook geen probleem.
Om bepaalde Apps te draaien is het installeren van Phyton verplicht. Zie dit als de motor in de auto. Wanneer dit nodig is, zal het aangegeven worden.

Disclaimer
Zorg bij het downloaden van muziek, films en series altijd dat je eerst voor de gebruikersrechten hebt betaald. Wel zo netjes.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On