SpaceGlasses, want Google Glass is zoooo 2012


Google Glass zou volgens de geruchten slechts $299,- kosten in plaats van de $1500,- die developers nu mogen betalen. Ook zou er hard gewerkt worden aan versies die niet of nauwelijks te onderscheiden zijn van normale brillen. Maar is dat genoeg om straks de markt te veroveren? Het zit hem tenslotte in de toepassing en diens toegevoegde waarde ten opzichte van wat je verder al in je zak hebt zitten.

Zo zie ik deze wel zitten om ons huis te bedienen:

Het zou oprolbare schermen overbodig maken, evenals het de broekzak trekken van een smartphone of oppakken van een tablet. Die zit dan al in de bril tenslotte.

Enter SpaceGlass. Deze bril voegt augmented reality toe op een manier die ver voorbij Google’s ‘brilletje’ gaat. Het kan zien wat er om je heen staat en zich daar op aanpassen.

Niet alleen de bril maar ook jij hebt invloed door idioot met je handen in de lucht te wapperen naar dat wat alleen jij kan zien. Wii-eigenaren zijn inmiddels over die gêne heen, alleen de rest van de wereld moet die stap nog nemen. Nu maar hopen dat je straks met anderen, die een soortgelijke bril hebben, jouw visioenen kunt delen.

Zonder speciale handschoenen kan je virtueel boetseren, op een luchtledige knop drukken en het geheel via een 3D printer tastbaar maken voor iedereen. De camera’s in deze op-de-neus-gadget zorgen samen met slimme software voor het bovenstaande en meer. Mis dan ook de video bovenaan deze pagina niet.

Ieder wit oppervlak is te gebruiken als scherm dat alleen jij kan zien. Dat maakt het bekijken van bepaalde content meteen wat meer privé.

Onderstaand nog een video waarin Reddit medeoprichter Steve Huffman los gaat met de bril. Voor iemand die al veel gezien heeft, is hij vrij enthousiast.

Tot ieders verbazing hoef je geen ontwikkelaar te zijn of anders nog een jaar te wachten. In november is het speelgoed al verkrijgbaar, mits je bereid bent om $667,- te betalen. Valt erg mee, als deze Meta SpaceGlasses doet wat het belooft.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On