Sony = Onstpanning

Wat de bovenstaande foto weergeeft is de ervoor-situatie. Een lege entertainmenthoek in de woonkamer. De afgebeelde TV is een oud 55″ model, een van de eerste. Dik, log, geen 3D, geen internetverbinding, geen ingebouwde mogelijkheden om content te streamen, en nog maar net HD. Op het moment van aanschaf een fantastisch toestel, maar tegenwoordig kan een TV meer. Heel wat meer.

Iedere fabrikant heeft tegenwoordig haar eigen ecosysteem. Apple en Google hebben als voordeel dat ze ook het besturingssysteem maken, Sony heeft een streep voor wanneer je content als factor meetelt. Ze maken onder andere hun eigen films en hebben hun eigen muzieklabel. Het is erg interessant om te zien hoe deze benadering uit de verf komt, het is tenslotte de content waarvoor je apparatuur aanschaft.

Volgende week zal Sony hun ecosysteem bij ons aanbrengen. Zij zullen straks zorgen voor de broodnodige ontspanning in ons drukke bestaan. De setup zal aanvankelijk bestaan uit de volgende elementen:
;Hoe werkt Sony’s content-ecosysteem en wat is de onderscheidende factor? Zal de internetspeler met Google TV werken als je geen setup-box hebt maar alleen een insteekkaart? Laat een avondje 3D film kijken je niet achter met hoofdpijn en kan je er ook met een aantal vrienden op bezoek van genieten? Het zijn een paar vragen die te binnen schieten. Heb jij er meer? Stel ze in de comments en we nemen ze mee in de serie reviews die de komende maanden volgen.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On