SOL, een linux laptop op zonne-energie

Nooit meer zoeken naar een stopcontact, zolang er maar een straaltje zon te vinden is. De droom van iedere laptop, smartphone en gadgetgebruiker. Is het eindelijk werkelijkheid?

Het is lastig te geloven omdat andere weetjes over deze laptop de droom omzetten in eentje van de natte variant. Over nat gesproken, daar kan het dus schijnbaar tegen. Zo ook tegen zand en een aardig stootje. Ubuntu als besturingssysteem draagt bij aan het laatste -to good to be true- feitje: Het systeem zal vanaf $349,- verkrijgbaar zijn.

Een SOL heeft op haar bovenklep vier uitklapbare zonne-panelen die ook losgekoppeld kunnen worden om met een verlengsnoer aan te sluiten. Hier kan je dan ook nog eens andere apparaten mee opladen. Als deze prijs naar euro vertaald zou worden en je sowieso een solar charger zocht, ben je spekkoper met SOL.

David Snir, de man achter SOL, zegt een accuduur van acht tot tien uur te halen, zodat ook in de avonduren gewerkt kan worden. Batterij leeg? Twee uur in de volle zon en je kan weer vol vooruit.

Vanaf 20 augustus zou het wonder verkrijgbaar zijn in Braziliƫ en India. Noord-Amerika komt daarna, over een release in Europa is nog niets bekend.

Voor specificaties (die niet eens zo slecht zijn) en andere weetjes, heeft SOL haar eigen website.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On