Sharp zegt: “De mijne is groter”


Sinds een paar weken is Sharp’s 90-inch LC-90LE757 LED-TV in Nederland te koop (228.6 CM doorsnede!).

Van de nog onbetaalbare UHD-resolutie is hier geen sprake. Je zal het met ‘slechts’ 1080p moeten doen. Een XGEN 3D-paneel, hun eigen beeldprocessor en Active Motion 200Hz-technologie zorgen voor scherpe bewegende beelden. Game en sportfans komen rijkelijk aan hun trekken.

Deze muurbekleding heeft een slanke aluminium omlijsting, weegt met 64 kilo (zonder de voet) een stuk meer dan mijn vrouw en is met zijn 12 centimeter diep een stuk korter dan mijn kuch. Hoe dan ook hangt het mooi aan de muur, al is van je behang nog maar weinig te zien.

Wat ook niet meer nodig is door een ingebouwde wallpaper-functie. Het zet de TV op stand-by en toont je favoriete kunstwerk of foto. Hoewel “De nachtwacht” me als eerste te binnen schiet, ben ik geneigd een foto van onze muur te maken en die te tonen. Gewoon, omdat het kan.

Het beeld wordt met een laag helderheidsniveau weergegeven, zodat de weergave op een ‘echte’ foto lijkt die volledig bij de stijl van de kamer zal aansluiten. In de Wallpaper-modus verbruikt het toestel minder stroom. Het instellen van een timer draagt daar verder aan bij.

Dankzij de direct LED-achtergrondverlichting is de TV dusdanig energie-efficiënt dat het product over het Europese energielabel A++ beschikt. Een niet onbelangrijk feitje dat buiten de verwachting gaat.

Voor wie iets te compenseren heeft, in plaats van een kleine auto kan je ook €12.999 besteden aan een absurd grote TV. Wederom, gewoon, omdat het kan.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On