Review: Doe gezond met een Kuvings Whole Slow Juicer B6000

De vorige keer dat ik probeerde om een review te schrijven over deze buitengewone groente- en fruitsapmaker, ontspoorde ik tijdens het schrijven en kwam dit er uit: “Mijn tech-dieet”. Niet helemaal fair, want deze handige juicer is echt zijn eigen spotlight waard. Bij deze dus!

In deze review

 1. Wat is een slow juicer en wat maakt het beter dan een sap centrifuge?
 2. Hoe de juicer werkt
 3. Hoe wij het in ons leven toepassen
 4. De meningen van ons gezin
 5. Waarom wel? + Waarom niet?
 6. Is het echt gezond? + Bonusvideo’s!

Wat het is

Een slowjuicer maakt op een langzame manier sap dat niet verhit wordt. Het resultaat is sap waarin het grootste gedeelte van de vitaminen en mineralen uit groenten en fruit nog aanwezig zijn. Een normale sapcentrifuge draait snel rond waarbij verhitting plaats vindt. Het nadeel daarvan is dat wél veel gezonde stoffen verloren gaan. Bovendien zijn je sappen met een slow-juicer langer houdbaar.

Ook scheidt een slowjuicer het sap perfect van de pulp waardoor je sapje mooi vloeibaar blijft. De pulp kun je vervolgens gebruiken voor groenteburgers, muffins, soepen en nog zo veel meer. Ook hardere groente-en fruitsoorten (vaak met schil en al) kunnen er in.

Denk aan noten, bleekselderij, wortels, appels. Je zal verbaasd zijn van de hoeveelheid sap dat uit de machine komt, duidelijk meer dan wanneer je een sapcentrifuge gebruikt! Zelfs de allerlaatste druppel wordt uit je stuk fruit of groente geperst.

De Whole Juicer van Kuvings is een van de weinige met een grote opening. Hierdoor kunnen -bijvoorbeeld- appels er in zonder ze te hoeven snijden.

Alleen even het steeltje er af trekken en je bent klaar om te beginnen. Dit scheelt veel tijd en bevorderd daarmee lange termijn gebruik. Zelfs in de drukke ochtend spits voordat de kids naar school gaan en jij naar werk, is er nog wel even tijd om voor het hele gezin een gezond sapje te maken. Goede start van de dag!

Demonstratie

Hoe de juicer werkt

De regel is: Als je het kan kauwen, kan het er in. Het apparaat dat binnen een minuut in elkaar zit, is dus niet dol op harde pitten of schillen van bijvoorbeeld sinaasappels. Die moet je nog even pellen, al kan dat grof en snel.

Bedenk vooraf wat je wilt maken en of je doelstellingen hebt. Gewoon omdat het lekker en gezond is of omdat je echt iets wil doen aan je huid, gewicht, etc.. Voor dat laatste verwijs ik je naar “juice guru” Jason Vale. Zijn boeken en handige apps maken het behalen van doelen een stuk makkelijker.

Is het eenvoudig schoon te maken? Ja! Kijk zelf maar:

Hoe wij het in ons leven toepassen

Naast wel heel veel soorten sap maken we ook gezonde muffins, cake, taartjes, soepen, sauzen, notenmelk en zelfs ijs. Wij beginnen de dag graag met een groot glas sap (al lukt dat niet elke dag) en drinken ook gewoon lekker tussendoor. Wanneer mogelijk vervangt het voor de volwassenen een van de drie dagelijkse maaltijden. Voeg in dat geval er vullende fruitsoorten aan toe zoals banaan of avocado met wat tarwegras, lijnzaad of chiazaad.

Maak het voor de kinderen leuk door ze zelf groente en fruit te laten kiezen en/of ze die in de machine te laten doen. Die van ons vinden het maar al te leuk om “brokken” in sappen te zien veranderen.

De meningen van ons gezin

Verdi, Sandra, Nova, Tygo
Verdi, Sandra, Nova, Tygo Huis van de toekomst Nu

Verdi: Gemak diens de mens. Sappen zijn zo gemaakt, gezond en nog lekker ook. Schoonmaken van het apparaat is ook snel gedaan, waardoor mijn drempel meteen een stuk lager ligt.

Sandra: Ik ben het eens met wat Verdi zegt, maar geniet nog het meest van hoe makkelijk dit het voor ons maakt om groente en fruit in de kinderen te krijgen. Groente en fruit zijn nu “limonade cocktails” geworden. Ze vragen er nu zelf om!

Nova & Tygo: “Papa, kan je nu even stoppen met typen op je kompjoeter en voor ons nog een cocktail maken?” … “Oh, en mogen we het er zelf in doen?”.

Zegt genoeg.

Conclusie

Wil je af en toe een lekker sapje maken en geef je niet zo veel om de gezondheidsvoordelen van de slowjuicer? Blijf dan vooral trouw aan je sapcentrifuge of blender. Als je wél van plan bent om vaker sappen te maken en je wilt ze zo gezond en lekker mogelijk drinken dan is de aanschaf van een slowjuicer volgens ons elke euro waard.

Waarom wel

 • Eenvoudig schoon te maken
 • Veel minder tijd kwijt aan snijwerk
 • Lekker EN gezond
 • Gaat er goed in bij de kinderen
 • Fruit dat er onaantrekkelijk uit is gaan zien, gooi je niet meer weg, maar gaat in de juicer
 • Makkelijk lekkere soepen maken
 • Pulp kan gebruikt worden voor onder andere cake en muffins
 • Er kunnen zelfs dingen als noten, wortels en tarwegras in
 • Erg stil in gebruik, veel stiller dan een sapcentrifuge
 • Optimaal sap, weinig pulp. Duidelijk meer sap dan uit een sapcentrifuge
 • Behoud van vitaminen en mineralen
 • Sappen zijn drie dagen houdbaar, uit de centrifuge slechts een dag.
 • Degelijke constructie
 • Veilig in gebruik, ook voor de kinderen (al zou ik er wel bij blijven staan!)

Waarom niet
 • Je moet je vooraf even verdiepen in wat wel en niet gezond is. Dat kost tijd, maar is het wel waard
 • Weer een apparaat in je keuken, daar moet je ruimte voor over hebben.
 • Direct na gebruik schoonmaken, ook al kost het je maar drie of vier minuten

Antwoord op de vraag: “Is het wel gezond?”

Het zal geen verrassing meer zijn, “Ja! Het is gezond!” maar.. het hangt er natuurlijk wel van af wat je er in doet. Wat het ook is, de Kuvings Whole Slow Juicer weet er wel raad mee.

Bonus video’s: Wat wel en niet te voeren aan je slowjuicer

Top 10 onverwacht ongezond:

Top 10 wél gezond:

De Kuvings Whole Slow Juicer B6000 is verkrijgbaar vanaf €389,- meer gedetailleerde informatie is te vinden op de productpagina van de fabrikant.

Wil je meer weten van iemand die het in de praktijk gebruikt? Vraag het ons!

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On