Raak nooit meer je kinderen kwijt – Looqi

Het beste wat je kan doen om je kinderen niet kwijt te raken, is ze goed in de gaten houden. Toch heeft iedere ouder het grote schrikmoment wel eens meegemaakt. Dat ene ogenblik waarbij je net even iets af staat te rekenen en ze ineens verdwenen zijn.

Met het polsbandje of de sleutelhanger van Looqi is dat verleden tijd, op een smartphone kan je op een meter nauwkeurig zien waar ze zijn. Toch is dat zeker niet de enige toepassing waarbij een GPS-tracker als deze bijzonder handig en zelfs leuk kan zijn.

Wishlist
Voordat we daar op ingaan, eerst een lijsje wensen. Het zijn (soms over-de-top) wensen die ik graag in een ‘kinderlocalisator’ terug wil zien, al vanaf het moment dat Sandra zwanger werd. Daarbij zal ik aangeven in hoeverre Looki deze mogelijk waar kan maken.

  • Klein formaat: Bij voorkeur onderhuids of in een onopvallend sierraad. Beide zijn technisch helaas nog niet haalbaar. De armband en sleutelhanger van Looqi zijn echter wel de kleinste tot nu toe. Zo komen we op de volgende:
  • Het moet er uitzien als iets dat je kind graag draagt: Onze dochter zal de versie met roze band graag dragen, zaker wanneer ik een watervaste Mega Mindy sticker op het witte vlak plak.
  • Waterdicht: Zodat je kind er ook mee kan zwemmen en het tegen regen kan. Looqi voldoet aan deze wens.
  • Nauwkeurige real-time localisatie: Iedere 20 seconden een ping en tot op een meter nauwkeurig, prima in orde dus.
  • Het instellen van zones: We willen graag een alarm krijgen wanneer -bijvoorbeeld- onze 5 jarige dochter tegen alle regels in toch de straat oversteekt tijdens het buitenspelen. Looqi heeft deze ‘geofencing’-functie standaard.
  • Alarm functie 1: Een zacht piepje gaat af wanneer je kind de ingestelde zone dreigt te verlaten, dit ter preventie.
  • Alarm functie 2: Een luid alarm gaat af (al dan niet op afstand aan te zetten) wanneer je kind langer dan X seconden, X meter buiten de zone is. Als ‘straf’ maar ook voor -je moet er niet aan denken- een ontvoering.
  • Alarm functie 3: Een door je kind in te drukken alarmknop, waar en wanneer er wat dan ook aan de hand is. De drie genoemde alarmwensen kunnen op het moment nog niet ingelost worden door Looqi of diens concurrenten.
  • Geen hoge terugkerende kosten: Looqi vraagt geen maandelijks bedrag voor haar dienst. Je betaald maar 3 euro per maand aan Vodafoon voor het datagebruik. Dit is zeer concurrerend met andere devices, die meestal nog groter van formaat zijn ook.
  • Geschiedenis: Zien waar je kind is geweest. Soms handig, meestal gewoon leuk, vooral met buiten spelen. Deze functie is bij Looqi een onderdeel van de standaard aanwezige mogelijkheden.

De 3de week van december
Dat is de week waarin we een Looqi ontvangen en een langdurige test aangaan met dit product. Naast een review zal je in ons dagboek hier en daar situaties uit de praktijk kunnen lezen. Mocht je vragen hebben, mis dan niet de kans ze nu vooraf te stellen!

Indiegogo campagne en meer informatie
Momenteel kan je de ontwikkeling van Looqi ondersteunen door er een te bestellen via crowdfundingsite Indiegogo. De campagne is net begonnen en stelt je in staat een deel van de ontwikkeling te volgen en er als een van de eerste een te ontvangen.

Buiten die pagina kan er op de website van de kerverse ontwikkelaar informatie gevonden worden.

Foto’s

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On