Overal camera’s?!

Beveiligingscamera waren voorheen alleen voor grote bedrijven. Tegenwoordig zie je ze steeds meer aan en in huizen hangen en niet alleen voor de veiligheid. De wens om vanaf je mobieltje even te kijken hoe de kids in de tuin aan het spelen zijn, is er een in opmars. Zeker als je vervolgens met een druk op de knop een herinnering in HD vast kan leggen.

Helaas is er nog steeds een groot verschil tussen een camera gemaakt voor beveiliging en een die alleen, vooral overdag, mooie beelden door moet geven. Het doet me denken aan de eerste Mars Lander, hierin zaten oude 386-processors terwijl er al snelle Pentiums beschikbaar waren. Toch koos NASA voor de oudere technologie, die bleken een stuk betrouwbaarder.

Zo is het blijkbaar ook met beveiligingscamera’s. Wil je zeker zijn van je veiligheid of wil je iets dat mooie beelden geeft? Waar heb je die nodig eigenlijk? Ik dacht zelf aan de tuin, babykamer en woonkamer. Voor de babykamer is het makkelijk, er komt een Samsung babymonitor waarin een camera met nightvision zit. Daarover later meer.

Wat er in de woonkamer komt is nog onbeslist. Ik hoop een ‘bolletje’ dat in een halve bol om zich heen kan kijken die verbonden is met onze Synology NAS zodat ik er altijd makkelijk bij kan. Alleen is nog niet iedereen in huis het daar mee eens en ergens kan ik het me ook wel voorstellen.

Om mijn wens voor de tuin te realiseren moeten er dus twee camera’s komen. Een puur voor beveiliging die hoog aan de muur komt te hangen. En een onder de veranda, liefst met een twee-weg-speaker. Eens kijken of ik het door ‘de privacy commissie’ kan krijgen…

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On