Of ik wat even wil doen?! – Dagboek

Dagboek: week 43, 2012
*Telefoon rinkelt* “Dag lieverd, wat is er aan de hand?” vroeg ik Sandra toen ze binnen het half uur een 2de keer belde. Ze wist dat ik onderweg naar huis aan het rijden was. “Oh niets, ik wilde je alleen vragen of je even het tuinlicht aan wil doen”. “Of ik wat even wil doen?!”.

Nu de grote doos van HomeWizard langzaam maar zeker uitgepakt en toegepast wordt ontstaan er nieuwe mogelijkheden, maar ook onvoorziene situaties. De schakelaar van onze tuinverlichting is even niet toegankelijk. Een stapel brutale dozen wil momenteel niemand er bij laten. Een paar dagen eerder heb ik een KlikAanKlikUit-schakelaar aangebracht zodat we via het HomeWizard-systeem met onze smartphones en tablets de verlichting kunnen bedienen. Tenminste, dan moet wel de App van HomeWizard op je toestel staan. Bij Sandra was dat nog niet geval, dus mocht ik vanuit de auto het licht aandoen.

Intussen is het ook al voorgekomen dat we er in bed pas aan dachten. Niet meer op zoek naar een badjas om er de trap mee af te lopen, door je huis te banjeren slenterend naar de garage waarbij je er daar pas achterkomt dat het -uiteraard- al uit stond. Nee, ‘gewoon’ even je smartphone pakken die toch al op je nachtkastje ligt te laden (want het is meteen ook je wekker) en met een tap op de virtuale knop alsnog het licht uit doen. Hoe heerlijk wordt de luiheid gediend.

Ik neem je mee
Nova is helemaal gek van dit Gers Pardoel nummer. Ze luistert het zo vaak dat ik zelf ook nog leuk begin te vinden. Voor wie het niet kent:

Toen we van de week boodschappen gingen doen met de benenwagen vroeg ze “Papa, mag de muziek mee?”. Met haar nog geen vier jaar, had ze al prima in de smiezen dat papa’s kleine blauwe speakertje overal mee naar toe genomen kon worden. Dus, hop, onder in de kinderwagen waar mijn zoontje al zat te wachten op zijn Woezel en Pip nummer. Vreselijk vals, maar overtuigend luidkeels, zongen wij vrolijk een weg naar de supermarkt.

Klein genot
Het zijn vak de kleine dingen waarvan je zo genieten kan. Vanochtend moest ik een zeer zwaar dressoir op een andere plaats zetten. Hiervoor zou ik normaal hulptroepen inroepen. Tijdens de verhuizing hebben we er viltjes onder hadden geplakt en het staat nu op een PVC-vloer (mFLOR, review). Een materiaal dat behoorlijk wat kan hebben. Ik durfde het wel aan en dus was de kast snel verschoven, zonder hulp. Lekker toch, als je van zoiets blij kan worden?

Komende week
Volgende week staat in het teken van de garage inruimen. Hierin hebben oplossingen van Cisco, HomeWizard en Pebble in aangebracht. Maar daarover later meer.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On