Hoe Noke mijn oude oma-fiets modern maakte – Review

Nokē, zoals je het officieel schrijft, spreek je uit als “No Key”. Geen sleutel nodig dus om het oerdegelijke slot te openen. De eerste vragen die me te binnen schoten waren “Is dit wel veilig?”, “Is het degelijk genoeg?”, “Hoe handig is het?” en bovenal “Wat is de toegevoegde waarde?”. Op deze vragen lees je hier de antwoorden. En… meer natuurlijk.

Voor de afwisseling houden we deze review tekst tot een minimum en maken we ruimte voor meer eigen foto’s en video’s die we op YouTube gevonden hebben. Laat ons in de comments weten of dit je bevallen is.

Wat is de Noke Padlock? – Een slot zonder sleutel

Is deze Padlock veilig en handig? – Ja

De vier manieren in de bovenstaande video geven aan hoe handig en veilig het slot is. In de praktijk werkt het ook zoals geadverteerd. Wij gebruiken voornamelijk de 2-step methode: Een klik op het slot, dan een tik op het scherm van een iPhone (mijn vrouw Sandra doet het zo) of een tik op het scherm van mijn Apple Watch.

Daarnaast heeft Sandra de key-fob bij zich omdat ze vaak haar iPhone niet kan vinden in de enorme uitgestrekte jungle die haar tas”je” heet. De morse-achtige code is voor noodgevallen. Tot op heden is het maar een keer nodig geweest. Wel erg fijn om deze back-up te hebben.

Even zo fijn, je kan iemand (tijdelijk) een code sturen voor als je bijvoorbeeld je fiets uit wil lenen of op afstand toegang geven tot een schuur of hek waar het slot aan hangt.

Apple Watch ondersteuning is gewoon cool

De eerder genoemde 2-step methode in combinatie met een Apple Watch voelt goed. Uiteraard kan je het ook met je iPhone, andere smartphone of zelfs een tablet doen, maar met je horloge is gewoon erg cool.

Bovendien maakt het ‘dat ding’ om mijn pols langzaam maar zeker steeds nuttiger. Voor mij een zesde moment dus!

Is de Noke Padlock degelijk genoeg? – Ja

Zie waarom hier onder. Wat ons opviel is hoe zwaar het ding is. Degelijkheid voel je in dit geval en na het enkele keren per ongeluk op de grond te hebben laten stuiteren, kan ik dit ook echt beamen.

Antwoorden op andere veel gestelde vragen

  • Noke Padlock maakt gebruik van een standaard knoopcel batterij -die je in iedere supermarkt kan vinden- en gaat een jaar mee.
  • De bijbehorende gratis App, geeft ruim van te voren aan wanneer de batterij leeg raakt.
  • Mocht het toch gebeuren, geen zorgen. Houd een nieuwe batterij tegen de onderkant en je kan hem dan alsnog normaal openen.
  • Als je phone of watch kwijt is, open hem dan met je eigen morse code of de kleine lichte Noke fob (sleutelhanger).
  • Over bluetooth 4.0 wordt op twee manieren gezorgd dat je slot niet gehackt kan worden.
  • Het zware slot kon behoorlijk tegen een stootje, is uiteraard regenbestendig en is niet zomaar door te zagen. Idem voor de optionele kabel (zie verderop).
  • Het maakt niet uit of je een iOS, Android of Windows toestel hebt.
  • Naast het Padlock is er ook nog een U-slot verkrijgbaar. Je zal hem zo tegen komen.
  • Wi je nog meer producten zien van deze slimme mensen, kijk dan eens op FŪZ Designs. We hebben diverse van deze producten al onder handen genomen binnen ons project.

Is de Noke Padlock betaalbaar? – Ja

Op de mooi vormgegeven site van de fabrikant staan alle details die je verder nog zoekt. Op het moment van schrijven zijn de kosten (afgerond):

Wat komt hierna? – Noke U-Lock!

In oktober gaan we de nieuwe moderne fiets van IKEA testen (no kidding!). We hopen voor die tijd het U-slot van Noke binnen te hebben. Deze zal standaard op die fiets blijven zitten.

Bonus video’sAuthor: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On