▶ Nieuwe iPhone 6 (x2), Apple Watch, Apple Pay en U2 album voor nop

Apple’s jaarlijks veel bekeken show omvatte precies wat je in de titel gelezen hebt. Zonder in hun live stream terug te bladeren geef ik je puur wat mij na een keer kijken is bijgebleven. De onversneden highlights.

Apple Watch – Kon haast niet anders
De nieuwe productcategorie die iedereen verwachtte te zien vanavond. Het design is meer ‘lomp’ dan ik gehoopt had na het zien van al die gelikte concept art versies gemaakt door fans. Ook over de toegevoegde waarde is veel discussie. Toch ben ik enthousiast, en wel hier om:

Apple Watch – DE sportarmband
Notificaties van je iPhone (je moet een 5, 5C, 5S, 6 of 6+ bezitten), tijd, datum en alle inmiddels bekende functies van een smartwatch… leuk. Waar het interessant wordt is bij het direct kunnen antwoorden van berichten. Muziek devices bedienen, hartslag meten, bewandelde traptreden meten (dankzij de M8 processor in d iPhone 6 modellen) en feitelijk een all-round vervanger voor alle sport-wearables.. daar heb je wel wat aan.

Apple Watch – Domotica-a-gogo
Mijn persoonlijke klap op de vuurpijl, de reden waarom ik hem ga halen… je kan er straks je hele huis mee bedienen. Uiteraard via HomeKit, een nieuwe functie in iOS8, maar wel te bedienen via een horloge. En dat is fijn als je thuis bent en je iPhone ligt te laden (wat nu eenmaal iedere dag nodig is).

Apple Watch – $349,-
Het is fors voor een vanaf prijs, maar dan heb je wel een slim horloge waar je ook echt wat mee kan. Een Rolex is duurder, maar kan een hoop minder. Verschillende bandjes, metaalsoorten en twee groottes maken het feest compleet.

Apple heeft zelfs zijn eigen metaalbewerkers in dienst die de 14K goud versie harder heeft weten te maken dan normaal. En dat is fijn voor een luxe horloge.

Ergens begin 2015 mogen we hem op de markt verwachten. Ga je hem halen? Of wacht je op de volgende versie? Koop je ook net zo vaak en nieuw horloge als je nu een nieuwe iPhone koopt? Ik hoor het graag.

iPhone 6 en 6 Plus

  • Dunner (van 7,6mm naar 6,9 en 7,1mm meen ik me te herinneren)
  • Sneller (A8 & M8 processoren)
  • Groter (4,7 en 5,5″)
  • Eindelijk weer naar beneden afgeronde hoeken
  • 1920×1080 display voor de 6 plus
  • NOG beter foto’s en video’s, meer 2x meer frames voor sloom shots
  • Eindelijk AC voor WiFi (snel, zeker in combinatie met een Linksys WRT1900AC!!)
  • iOS 8 (over iets van een week) & horizontale view voor app icoontjes
  • Zie de verschillen zelf

Voor het einde van de maand te koop. Tenminste, in de US.

Apple Pay
Via NFC electronisch betalen op een manier die je knip overbodig zou maken. Wanneer het in NL komt is nog niet duidelijk. Het lijkt de concurrentie aan te gaan met PayPal en consorten. Alleen kan je nu je iPhone of Apple watch langs een speciaal kastje zwaaien om te betalen. Binnen een seconde ben je klaar en touch id zorgt dat het ook veilig is.

Apple die het nieuwe album van U2 cadeau doet aan 500.000.000 iTunes gebruikers
Dat. Is. Gewoon. Erg. Cool. Iedereen met een iTunes account zal er achter komen dat hun nieuwe album “Songs Of Innocence” vermeld staat als reeds aangekocht. Mooi cadeau Apple! Wie niets aan Apple doet of na 13 oktober komt, zal de volle mep mogen betalen. Ik ben er nu al naar aan het luisteren in ieder geval.

Heb ik iets gemist hierboven?

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On