mFLOR PVC vloeren – Eerste indruk 1/3

Als fervent liefhebber van alles waar een stekker aan of batterij in zit, is het beoordelen van een moderne vloer zoals die van mFLOR geen eenvoudige klus. Toch is het een uitdaging die ik graag aan ga. Een van de doelen van dit project is lezers informeren over moderne producten vanuit het nuchtere perspectief van een doorsnee gezin. Een beetje zoals je dat van een vriend/kennis/buurman te horen krijgt.

Vermeldde merken

  • Onderwerp: De PVC vloeren van mFLOR
  • Gespot op foto: Cisco
  • Gespot op foto: HomeWizard

Waarom dit type vloer?
Om eerlijk te zijn, onze eerste keuze ging uit naar een gegoten betonvloer. Gezien vloerverwarming/verkoeling standaard in het huis zit, zou dat een ideale oplossing zijn wat betreft geleiding. Om dit mooi te laten doen is het nodig een extra varkentje te breken. Of twee. Het andere uiterste komt uit op tegels. Niet onze voorkeur. Gelukkig leidde raadgever Google ons naar een gulden middenweg. PVC-vloeren.

Meteen moest ik denken aan de kleine gele buisjes die ik als kind gebruikte om pijltjes in nietsvermoedende nekken te schieten. Hebben we het hier over hetzelfde? Gelukkig niet. Tot mijn verbazing kan dit materiaal gevormd worden tot vrijwel ieder denkbaar uiterlijk. Wanneer je bij mFLOR een houtmotief kiest, voel je zelfs de nerven en knoesten van de bomen die er model voor hebben gestaan.

Daarnaast genieten we van de voordelen die onze eerste keuze ook biedt: Het is duurzaam, geschikt voor onze vloerverwarming/verkoeling, behoorlijk slijtvast, makkelijk schoon te maken, kan goed tegen een omgestoten glas vol plakkerige vloeistof (reed in de praktijk bewezen) en heeft zelfs een aangenamer ‘loopgeluid’ dan de houten vloer die we eerst hadden. Feitelijk hebben we nu een houten vloer, maar dan zonder de nadelen en het vervelende kraakgeluid dat na een jaar of twee haar best doet je te laten betrappen nadat je op een stapavond eens te laat thuis komt.

Waarom mFLOR?
Niet dat we bekend staan om het knuffelen van bomen, maar in een huis/buurt waar zonnepanelen en aardwarmte voor de energie zorgen, kan je niet achter blijven. De vloeren van dit merk voldoen aan de eisen: Hoge duurzaamheid, goed recyclebaar (tot 7 keer een nieuwe vloer van te maken) en veilig voor de kinderen.

Ze bevatten geen formaldehyde, zware metalen of schadelijke weekmakers en zijn volledig veilig voor het binnenklimaat. De goed gekozen samenstelling resulteert in zeer lage emissiewaardes, voldoen aan de strenge AgBB normen en zijn daarmee DIBt (Deutsches Institut für Bautechnik) gecertificeerd. De toevoeging PU BLUE die je bij het merk aantreft staat voor een veilige woon- en werkomgeving.

Welke types wij gekozen hebben
Begane grond: Oak Authentic, Chinkapin, 56283. Deze planken zijn lichter van kleur dragen bij aan het ruimtelijk effect van de benedenverdieping.

Bovenverdiepingen: Langster Plank Authentic+, Grey Fir, 82216.
De slaapkamers en de zolder (kantoor) hebben een grijsachtige tint gekregen omdat dit beter past bij de witte kasten en bedden die er op staan.

Tevens speelde de dikte van deze planken een rol. De totale dikte is slechts 2,5 mm met een slijtlaag van 0,55 mm. De stroken zijn 137,16 cm x 18,42 cm. Dun genoeg voor vloerverwarming en verkoeling, maar dik genoeg om lang mee te gaan en behoorlijk wat te kunnen verdragen.

Foto’s (gemaakt gedurende de verbouwing)

Morgen en overmorgen
Morgen vertellen we over onze ervaring met het leggen van de vloer en wat je kan doen om het goed te onderhouden. De dag daarna lees je in het laatste deel van dit drieluik de meningen van ieder lid die ons gezin rijk is. Met name mijn eenjarige zoon heeft er zo zijn zegje over.

Update
Inmiddels staan deel 2 en deel 3 ook klaar om gelezen te worden.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On