mFLOR PVC vloeren – Eerste indruk 3/3

Vrijdag kon je lezen over de keuzes die vooraf gingen aan het bewandelen van onze vloeren. Onze ervaringen met het leggen van de vloer en diens onderhoud was een onderwerp dat beschouwd mag worden als ‘zoooooo gisteren’. In het laatste deel, dat gene wat echt telt: Meningen.

Meningen: Zoontje, dochtertje, mama, papa
Gezien de leeftijden van onze kids mag je enige dichterlijke vrijheid verwachten in hun bewoording. Om bij de jongste te beginnen, mijn zoon:

Tygo (1 jaar en een beetje): “Toen de vloer er net lag kon ik nog niet lopen. Kruipen op deze vloer gaat net zo uitstekend als kwijlen, diksap op knoeien en er spaghetti op uitsmeren. Een dikke week geleden heb ik er mijn eerste stapjes opgezet en ook dat gaat geheel naar tevredenheid. Het enige dat ik mis ten opzichte van de vloer in ons oude huis, is het los kunnen peuteren van planken.”.

Dochter Nova, bijna 4: “Hoewel het niet mag van mijn ouders, kan je op deze vloer vrij goed tekeer gaan met een step. Waarom ze hysterisch begonnen te gillen en handen wapperen weet ik niet, je ziet er namelijk niets van. De kleur beneden is licht en vind ik heel mooi. Boven, waar mijn kamer ook is, zijn de planken wat donkerder. Een beetje grijsachtig. Niet mijn favo, maar als straks mijn princessenkleedje er op ligt hoor je mij niet meer.”.

Mama Sandra: “Je kiest er misschien een vloer niet op uit, maar hij glijd lekker. Nova vliegt soms van de ene naar de andere kant van de kamer met alleen schatergelach in haar wake. Verder vind ik het prettig aanvoelen, zeker nu de vloerverwarming de kou buiten drijft, is het op blote voeten vrij aangenaam. Terugdenkend aan onze lieve kleine monsters, de geluidsdempende dempende werking is echt een bonus.”.

Papa Verdi: “Zelf kan ik er kort over zijn. Het ziet er erg mooi uit, maakt vrijwel geen geluid en is makkelijk te onderhouden. Stereotype mannenblik op vloeren. Check. Tot nu toe tevreden. Check!”.

Foto’s (gemaakt gedurende de verbouwing)

Geen eindoordeel
Een eindoordeel geven we bewust niet. Over een maand of twee laten we nog eens weten of de vloer haar positieve eerste indruk vast heeft weten te houden en in ons dagboek zal je hier en daar lezen wat het in ons huis te verduren heeft en of het daardoor inmiddels gillend gevlucht is. Het is een kwestie van tijd voordat een -van de nog net niet zindelijke- kinderen er overheen plast, en dat zal nog de minste van een reeks ongelukjes zijn. Nova’s kinderfeestje volgende maand zal de eerste grote beproeving worden. Of de PVC vloeren van mFLOR hier tegen bestand zijn, lees je straks op dit blog.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On