mFLOR PVC vloeren – Eerste indruk 2/3

Gisteren hebben we de redenen aangegeven om specifiek voor een PVC-vloer te kiezen en waarom we uitkwamen op het merk mFLOR. Vandaag vertellen we over het leggen van de vloer, waar je op kan letten, een stukje schaamteloze reclame voor de legger en wat je kan doen om dit type vloer goed te onderhouden.

Leggen: Plan niet te strak
De in totaal 150m kon in drie dagen gelegd worden alsdus Boessen Vloeren (TV kijken doe ik zelden, maar ze schijnen er bekend van te zijn). Eerst voorstrijken en egaliseren om vervolgens de lijmlaag en de vloer zelf aan te brengen. Helaas werd de planning niet gehaald door een paar kleine foutjes van de legger. “De kwaliteit van een dienst wordt gemeten in de wijze waarop de verlener met calamiteiten omgaat.” is me ooit geleerd. En in dat opzicht zijn we tevreden. De op te lossen puntjes waren snel en vooral goed verholpen. Schaamteloze reclame maak ik niet graag, maar ze hebben het verdiend:

Leggen: Aandachtspunten
Let bij het leggen van de vloer goed op naden, die mogen er niet zijn. Je zou anders niet genieten van de waterbestendigheid die een PVC-vloer moet bieden. Bij obscure hoekjes en randen die grenzen aan afgronden zoals een trap, is het zaak te kijken of er een goed sluitende stip is aangebracht. Ook mag de vloer niet ‘wiebelen’ of op een andere manier los zitten. Als je net als ik een liefhebber bent van constructief overdrijven, dan zou je met een stalen gezicht mogen stellen dat het als gegoten moeten lijken.

Onderhoud, voor en na
De bij ons afgeleverde vloerdelen zijn standaard voorzien van een beschermlaag. Omdat de ‘planken’ in vele pakketjes worden geleverd kan het zijn dat sommigen iets meer glimmen dan anderen. Om er echt last van te hebben is het nodig op je knietjes te gaan om het licht er zo onflatteus mogelijk op laten vallen. Maar toch, het kan je maar dwars zitten. Om dit grotendeels te verhelpen en meteen zorg te dragen voor een goede bescherming, is het wijs aan de slag te gaan met polish.

Doe dit vooral voordat de je de vloer voor het eerst in gebruik neemt en ieder opvolgend jaar als je het langer in je huis wilt laten uithouden. Niet bepaald voordelig, maar dan heb je ook iets… dat langer ligt. Op een van de foto’s zie je een batterij met deze flesjes staan. Vooral eigenaren van nieuwbouwhuizen doen er goed aan dit spul te gebruiken voordat modder zit permanent onderdeel van je vloer heeft gemaakt.

Foto’s (gemaakt gedurende de verbouwing)

Morgen het laatste deel waarin de meningen van ieder gezinslid weergegeven worden. Update. Het derde en laatste deel staat klaar om gelezen te worden.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On