Lopend werken

In de Verenigde Staten is het al een jaar of twee ‘helemaal hip’, staand werken. Het zou diverse voordelen opleveren voor je gezondheid en bijdragen aan een productievere werkdag. Erg leuk, alleen voorzie ik een persoonlijk probleem. Stilzitten is al niet aan me besteed, laat staan.. eh… staan. Dus voor mijn eerste bijdrage aan de categorie “Wilde Ideeën” deel ik de volgende gedachte.

Stel je een staand bureau voor dat instelbaar is op je ideale hoogte met daaronder een lopende band. Je stelt de snelheid in op de pas die je prettig vindt. In mijn geval is dat niet de beenverzurende slakkengang die je gedwongen moet nemen op een koopzondag. Iedere dag een marathon lopen is het andere uiterste, maar een gezond middenpunt is welkom.

Lopend werken. Zou het vol te houden zijn? Zou je er fitter van worden? Zou het een negatieve uitwerking hebben op mijn Bourgondisch figuur waar ik jarenlang zo hard voor gewerkt heb? Allemaal vagen die ik graag eens aan de kaak zou stellen. Het is alleen niet iets dat je eventjes probeert.

En daarom, suggesties zijn welkom. Zeker als je ervaring hebt met staand werken, hoor ik graag je mening.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On