Logitech UE Mobile Boombox – Review


Het wordt tijd om uit de kast te komen, om een intiem aspect van ons gezinsleven naar buiten te brengen. “De vuile was buiten hangen” zeggen ze wel eens. Het is iets dat we voorheen alleen in de slaap- en woonkamer deden. Soms ook in de auto, maar nu doen we het echt overal. In de keuken, badkamer, de tuin en zelfs in de kinderwagen tijdens een boswandeling. We doen het met de buren, met vrienden en kennissen, eigenlijk met iedereen die bij ons op visie komt.

Het is misschien een rare afwijking die we er op na houden maar… we spelen graag muziek af. Het moest een keer gezegd worden.

In deze review
1. Wat het is (Video)
2. Hoe het werkt
3. Hoe wij het gebruiken
4. Meest opmerkelijk
5. Waarom wel? & Waarom niet?

Wat is het?
Zie het filmpje bovenaan de pagina voor een snelle introductie.

Hoe het werkt
Muziek afspelen kan vanaf een smartphone, tablet en ieder ander apparaat dat bluetooth aan boord heeft. Je gaat naar je settings, wacht tot “UE Mobile Boombox” in beeld komt en tikt, klikt op tapt er op. Meer is het niet, geen (geheime) codes nodig. Je kan direct de App starten waarvan je de audio af wilt laten spelen.

De meegeleverde adapter zal de Mini Boombox snel opladen om vervolgens 10 uur onafgebroken muziek te spelen en/of te bellen. Bellen? Inderdaad, lees verder.

Hoe wij het gebruiken
Van de week vroeg ik Nova (dochter, bijna 4) of ze zin had om wandelend boodschappen te halen. Ze antwoordde “Papa, mag de muziek mee?”. Een waarom ook niet? Als puistkoppen tunes van hun scooter mogen knallen, dan mag deze burgervader gerust zijn eigen draai aan de Gettoblaster van vroeger geven. De kleine Boombox ging onderin de kinderwagen waar Tygo zat (zoon, ruim 1). Vanaf mijn iPhone kon Nova’s favoriete playlist de lucht in. “Ik neem je mee” en “Mamasé” werden gezongen in een duet waarvan de koeien de wei uit vluchtte. Voor Tygo nog even een nummer van het überstoere duo “Woezel en Pip” en de lol was compleet.

Tijdens het badderen, douchen, voor het slapen gaan en zeker ook in de tuin, gaat de Boombox standaard mee. Zodra de lente terug is, zal het zonder twijfel ook mee gaan op picknick-, park- en strandtripjes. Overigens kan ik voor de tuin -zeker als je er wat vrienden in uitgenodigd hebt- beter diens grote broer de UE Boombox aanraden. Het geluid is voor formaat zeer goed, maar voor een grotere groep draagt het niet ver genoeg.

Ook in de woonkamer zal je de Mini Boombox niet snel aantreffen. Hier hebben we nu een UE Air Speaker staan. Maar daarover later meer.

Op mijn bureau staat hij vaste prik. Niet alleen voor de arbeidsvitaminen, ook vanwege de belfunctie. Het klein vernuft leidt een dubbelleven als speakerphone die beduidend klinkt dan wat standaard in mijn smartphone zit (op het moment van schrijven een iPhone 5).

Meest opmerkelijk
Logitech’s Mini BoomBox heeft voor mij drie opvallende kenmerken. De eerste zit in de naam, hij is echt klein (LBH: 11,6 x 6,7 x 6,1 CM). Er zijn meer compacte portable speakers, al ben ik er geen tegengekomen waar verhoudingsgewijs zo’n groot geluid uit komt. Als laatste heeft de belfunctie me compleet verrast.

Zoals iedere doorsnee man heb ik het apparaatje direct uit de verpakking in gebruik genomen. Halverwege een werkdag belde een vriendin, na opnemen hoorde ik onverwacht haar stem over het speakertje, maar ze kon mij ook prima verstaan. Een normale speakerphone heeft in dat opzicht altijd een nadeel, omgevingsgeluid. Doordat de Mini Boombox stopt met muziekspelen en overgaat op bellen, ben je de helft van het ‘lawaai’ al kwijt.
 
Waarom wel

  • Groot geluid voor een kleine speaker. Ook nummers met diepe een diepe bas komen tot hun recht.
  • Goed bruikbare belfunctie
  • Eenvoudig te bedienen / een connectie mee te maken vanaf ieder apparaat met bluetooth
  • Degelijke afwerking. Je hoeft ze maar zelden te gebruiken, maar de volumeknoppen zitten onder een enkele rubberachtige laag die stof en spatten weert.
  • Lange batterijduur: 10 uur, na minder dan 2 uur laden.

Waarom niet
  • Prijs. Voor ons gebruik is het de 100 euro waard. Dat geldt niet voor iedereen.
  • Je bent op zoek naar groter draagbaar geluid.
  • Je bent op zoek naar nóg groter en vast geluid.
  • Het rubberachtig materiaal is gevoelig voor vlekken (maar laat zich wel makkelijk schoonmaken).
  • Door zijn compacte formaat ben je ook echt geneigd het overal mee naar toe te nemen.

Een Logitech UE Mini Boombox is verkrijgbaar voor 99,- euro. Gedetailleerde informatie en specificaties staan op de website van de fabrikant.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On