Logitech UE Boombox – Review

Bij het woord ‘Boombox’ denk ik al snel aan de jaren ’80. Urban hip hoppers die met zo’n enorme luidspreker op hun schouder rondliepen om hun ghetto weg te blazen. Cassette erin van LL Cool J, the KLF’s of -recenter- The Beastie Boys, en de halve buurt kon meegenieten.

De evolutie van de boombox is niet stil blijven staan. Logitech kwam vorig jaar met een nieuwe variant: de UE Boombox. Buiten bakken betere geluidskwaliteit, kan je muziek vanaf je smartphone en tablet draadloos afspelen. Iets waar LL niet eens van kon dromen.

In het onderstaand filmpje is hij in actie te zien. Zet ’t hem op 1:45 en je hebt een lekker achtergrondmuziekje om de review te lezen. Tenzij je niet van Serena Ryder’s Stompa of Skrillex houdt, dan kan je hem beter weer afzetten.

In deze review
1. Wat het is
2. Hoe het werkt
3. Hoe en waar wij hem gebruiken
4. De meningen van ons gezin
5. Waarom wel / Waarom niet

Wat het is
De Logitech UE Boombox is een portable speaker system van zo’n twee kilo met over de bovenkant een breed en degelijk handvat. Binnenin zitten twee 0,5-inch tweeters, twee 3-inch woofers en vier passieve radiatoren die zorgen voor een flinke bas.

De ingebouwde oplaadbare batterij heeft een duur van 10 uur. Het forse formaat van 38,6 x 7,9 x 16,4cm zorgt ervoor dat je een redelijk grote ruimte van uitstekend geluid kunt voorzien.

Hoe het werkt
Waar er op zo’n ouderwetse Boombox nog tientallen knoppen zaten, heeft Logitech het met deze vrij simpel gehouden. De UE Boombox is te bedienen met slechts enkele mooi weggewerkte knoppen: een aan/uit knop, een voor bluetooth en +/- knoppen voor volume.

Het verbinden van een apparaat met de UE Boombox is een kwestie van de Bluetooth-knop enkele seconden inhouden en vervolgens op je apparaat naar keuze (bijvoorbeeld een smartphone) “UE Boombox” selecteren. De Boombox kan ook omgaan met oudere apparaten zonder Bluetooth, want er kan ook gewoon een 3,5mm jack kabel in.

Hoe en waar wij hem gebruiken
De tuin! Je kan hem natuurlijk zetten waar je wilt, maar geen plek was voor ons zo goed als de tuin. Het laatste weekend zon hebben we gedeeld met een tuin vol vrienden. Om de beurt kon iemand connecten met de UE Boombox en zijn of haar favoriete playlist vanaf een iPhone of Droid ten gehore brengen.

Het geluid is goed, echt goed. Al helemaal voor de prijs die je er momenteel voor betaalt.

Waarom wel

  • Draagbaar, vol en goed basgeluid
  • Er kan ook gewoon een kabel in
  • Strak design
  • Zeer eenvoudig in gebruik
  • Air Play / Bluetooth

Waarom niet
  • Geen batterijindicatie, dus je weet niet hoelang die nog meegaat

De Logitech UE Boombox is momenteel verkrijgbaar voor €149,- (normaal €250,-!). Meer gedetailleerde informatie is te vinden op de productpagina van de fabrikant.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On