Logitech Type+ veranderd iPad Air 2 in laptopper

“Mijn nieuwe favoriet”, is wat ik een week later tegen een geïnteresseerde collega zei. Hij wist dat ik redelijk wat tabletbeschermers getest heb en ook hoe kritisch ik ben als het op goed gereedschap aankomt. Regelrecht daar tegenover staat mijn enthousiasme voor alles wat nieuw is. Zeker als het uit de stal van Logitech komt.

Mijn lof over hun fanatieke support, heb ik nooit voor me gehouden.

Zie daar meteen de reden waarom ik alle tijd neem om iets te testen. Je zal bij ons nooit een review na slechts een week testen lezen. Inmiddels ben ik twee maanden verder en blijf bij mijn eerdere mening. Lees verder waarom.

Geen zorgen, we hebben tenslotte recentelijk nog beloofd het kort te houden.

Logitech Type+ Keyboard Apple iPad Air 2 – Productbeschrijving
Voorzie de Apple iPad Air 2 van een stijlvolle behuizing met de Logitech Type+ Keyboard Apple iPad Air 2. Voeg het draadloze Bluetooth-toetsenbord toe en je bent klaar om nauwkeurig te typen.

De magnetische klep is vervaardigd uit stevig kunststof dat nauw om de tablet sluit. Hierdoor voelt de cover prettig aan in de hand en lever je niets van het fraaie design van de iPad Air 2 in. Bovendien is de tablet altijd gebruiksklaar doordat de snelle Aan/Uit-functie de tablet automatisch activeert wanneer je de klep opent.

Een opgeladen accu is goed voor zo’n 180 uur typen. Laad je Logitech Type+ Keyboard daarna eenvoudig op met de USB-kabel.

De meningen van ons gezin

Verdi, Sandra, Nova, Tygo
Verdi, Sandra, Nova, Tygo Huis van de toekomst Nu

De kinderen hebben een oude iPad 1 en een iPad mini 2 waarmee ze spelen en leren. Vrouwlief heeft haar mening niet uitgesproken. Het feit dat ik haar steeds vaker de iPad zie pakken in plaats van ons Macbook, zegt feitelijk al genoeg.

Mijn mening heb ik in de eerste drie woorden van dit artikel al duidelijk gemaakt. De hoes is degelijk, makkelijk schoon te maken, hij staat stevig, connect makkelijk, en bespaart op energie door meteen aan of uit te gaan wanneer je hem opzet of dicht klapt.

De ingebouwde accu laat mij drie maanden er op kloppen zonder op te hoeven laden. Dat is mooi meegenomen. Maar waar de Type+ pas echt in uitblinkt is hoe prettig je er op kan schrijven. Zonder compromis, typ ik er even snel op als mijn Macbook.

Tot slot, de (media) sneltoetsen zijn een aanwinst. Volume, play, pauze, etc.. voer je sneller uit dan via het bekende swipe menu. Copy en Paste acties gaan nog veel sneller dan zonder een Type+


Waarom wel
  • Modern, speels maar degelijk design.
  • Typen gaat even snel als op een normaal toetsenbord.
  • Sneltoetsen besparen je tijd / maken het gebruik prettiger.
  • Komt met de standaard uitstekende service van Logitech.
  • Opladen hoeft slechts eens per kwartaal.

Waarom niet
  • Maakt het geheel zwaarder en dikker (de prijs voor goede bescherming).
  • Er zijn maar 3 standen; dicht, “laptop mode” en “finger mode” (de prijs voor stabiliteit).

De Logitech Type+ Keyboard Apple iPad Air 2 is verkrijgbaar voor 99 euro. Meer gedetailleerde informatie is te vinden op de productpagina van de fabrikant.

Meer weten van iemand die het in de praktijk gebruikt? Vraag het ons!

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On