Logi Circle: Smartcam met potentie van Logitech

De kerstman blijkt door geen camera te vangen, maar je gezin gelukkig wel. Een klassieke camera herkent de boef achteraf, een Smartcam -zoals die van Logitech- heeft de hele dag door nut. Lees onze bevindingen met Logitech’s eerste stap op deze nieuwe groeiende markt.

Wat is een Smart Cam?

Klassieke beveiligingscamera’s nemen beeld en geluid op die later terug te halen zijn, als blijkt dat er een calamiteit was. Een Smart Cam gaat verder door je alerts te zenden op het moment dat er iets is, maakt slimme samenvattingen van je dag, staat 2-weg spraak toe, heeft cloud opslag en dat is nog maar de basis. Sommigen kunnen zelfs deuntjes afspelen, licht geven in alle kleuren en ook de luchtkwaliteit in huis meten.

Logi Circle: Mis niets meer

Zoals je hebt kunnen zien, hebben fabrikanten het eindelijk door. Camera’s zijn er nu ook om herinneringen vast te leggen. Op vriendelijk doch dringend verzoek, tonen wij nu niet de onze.

Jammer, want de camera had een leuk feestje in ons huis samengevat tot 2 minuten waarbij we iets bijzonder ontdekten. Wanneer er niemand achter de camera staat om te filmen is iedereen zichzelf! Erg leuk, erg los en iedereen staat er op. Normaal valt de filmer altijd buiten beeld en heeft ieder zijn eigen pose paraat.

Uitstekend beeld
Zowel in het donker als bij vol licht, zijn de HD beelden uitstekend. De wijde blik van de camera legt een stuk meer vast dan een reguliere filmcamera (waaronder die in je smartphone).

Eenvoudige plaatsing
Installatie is zoals je mag verwachten, erg eenvoudig. Zet de gratis App op je smartphone of tablet en volg de stappen (zowel iOS als Android). Dankzij de magnetische voet konden we hem eenvoudig op een stalen plaat ‘plakken’. De stevige ring / oplader laat je de camera verder in de perfecte positie zetten. Erg slim design.

Mooi design en stevige bouw
Het product is van hoge kwaliteit, dat voel je meteen zodra je het in handen hebt. De camera is compact en ziet er strak uit. Het lieve kleine bolletje bewaakt momenteel onze dochter van zeven, voor de momenten dat we even bij de buren borrelen. Toen we het weg wilde halen, maakte Nova protest. Ze wilde het ‘mooie oogje’ graag in haar kamer houden.

Dat zegt genoeg over het design wat ons betreft. Al zijn we ervan overtuigt dat Nova anders denkt over een camera in haar kamer zodra ze ouder wordt ­čśë

Wensen voor de toekomst

In de basis is het al een goed product. Sommige producten kunnen je zo enthousiast krijgen dat je na gaat denken over wat het nog meer zou kunnen. Zie onderstaand onze ‘wishlist voor de veeleisende gebruiker’ die mogelijk gemaakt zou kunnen worden, door alleen de software aan te passen.

In de App heb je momenteel geen settings menu, stel dat die er wel zou zijn..

  • Settings die je van WiFi netwerk laten veranderen zonder herinstallatie. Zo kan je hem eenvoudiger op andere locaties gebruiken (denkzij ook de accu) en geeft een nieuwe router je geen kopzorgen.
  • Afspelen van muziek/slaapdeuntjes via de ingebouwde speaker.
  • Notifications: Momenteel zijn er nog geen meldingen wanneer de camera iets ziet of hoort.
  • Passcode: Dit is een App die we graag van een code voorzien voordat hij geopend kan worden.
  • ONVIF ondersteuning: Hiermee is het eenvoudig om de camera aan bestaande beveiligingssystemen toe te voegen (zoals een Synology NAS).
  • Ondersteuning voor HomeWizard en andere Domotica systemen die camera’s ondersteunen.
  • Ondersteuning voor ´ú┐Watch: Zie de beelden op je horloge.
  • Ondersteuning voor ´ú┐TV 4: Zie de beelden op TV!
  • Een handgebaar dat na herkenning een notification geeft op de aangesloten smartphones en tablets. Hierdoor kan je ook van de andere kant contact initi├źren.
  • De mogelijkheid om meer dagen cloudopslag bij te kopen, dan de standaard twee dagen.

Conclusie: Nu al goed, straks ERG goed?

De Logi Circle blinkt uit in beeldkwaliteit, eenvoud van installatie, een fijne App voor je smartphone, cloudopslag, 2 uur batterijduur voor als je tijdelijk wilt verplaatsen en de magneetbevestiging voor op zijn vaste plek.

De enige reden dat we geen 5-sterren geven, is het gebrek aan camera settings in de App voor het instellen van een WiFi verbinding. Bij gebruik in een ander/nieuw WiFi netwerk, moet je de installatie van de App opnieuw doorlopen. Daarnaast missen we echt de eerder genoemde notifications.

Verder is het een waardige toevoeging voor ons smart home met de potentie voor nog veel meer. We hopen dan ook vurig dat Logitech de software verder blijft ontwikkelen. De hardware mag blijven zoals die is.

Je koopt een Logi Circle voor 199,- euro -onder andere- via de website van Logitech.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On