Logi BLOK, beschermt iPads – Kidsproof! – Review

Kan Logitech’s nieuwe lijn iPad beschermers (met en zonder toetsenbord) de ongekroonde koning van diens troon stoten? Voor mij blijft de Logitech Type+ mijn persoonlijke laptopper. Toch heeft Logi BLOK zich bewezen door het leven te redden van de iPad Mini 3 die onze kids gretig gebruiken.

Sinds augustus verkrijgbaar, drie nieuwe “hoezen”

Alle drie de iPad beschermers zijn meer dan een maand dagelijks in gebruik geweest. Een daarvan komt er nooit meer van af!

Logi BLOK Shell: De kinderen lopen er mee weg.. en mogen dat nu ook

Toen zoonlief met de iPad mini door de tuin rende om ons enthousiast zijn laatste digitale kunstwerk te laten zien, ging hij vlak onderuit. De iPad stuiterde enkele keren voordat het tegen een stenen rand rust kon vinden.

Nadat onze kleine reus niet meer dan een schaafplekje bleek te hebben, raapte we de iPad op. Niets. Werkelijk nog geen krasje.

De BLOK Shell uitvoering kent geen standaard of toetsenbord. Het is een degelijke rubber constructie waar ook nog een schermbeschermer bijgeleverd wordt. Deze constructie heeft shock absorberende randen en hoeken. Hierdoor lijkt je iPad een vierkante plank, maar wel een die de zwakste plek het beste beschermd. En dat heeft zich in dit geval ook echt bewezen. Zie hier hoe ze dat voor elkaar krijgen:

Conclusie: Van onze iPad mini komt hij niet meer af!

Logi BLOK Case

Het lijkt erg op de bovenstaande case, maar heeft er een handige standaard bij die je in elke positie kan zetten. Opvallend is dat het niet ‘wiebelig’ staat, zoals we dat bij vele andere cases gezien hebben. Het staat solide en blijft, door zijn rubber rand, keurig in positie. Zelfs op een glazen bureau. De hoeken van de standaard blijken kwetsbaarder dan de rubberen hoeken. Na drie weken waren daar lichte beschadigingen op te zien.

We hopen dat Logitech deze in de toekomst een stukje naar binnen laat lopen, in plaats van gelijk met de buitenste rand. Dat zal vooral met het in en uit een tas halen, beschadigingen voorkomen.

Logi BLOK-toetsenbordcase

De BLOK-toetsenbordcase is geschikt voor iedere toepassing: thuis, op het werk of tijdens het gamen. Naast de valbestendige behuizing, is er een verstelbare houder en afneembaar toetsenbord geïntegreerd. De sterke magneet zal hem keurig op zijn plek houden, tot dat je hem er af ‘trekt’ om los te gebruiken. Iets dat we in huis vaak doen, omdat het bijzonder goed werkt. Bij het vaak in en uit een rugzak halen, wil de magneet wel eens los laten. Op zich geen probleem natuurlijk.

Om even te surfen heb je de hoes in handen zonder dat de standaard uitgeklapt is. Klap je hem wel uit, dan blijkt het ideaal om -bijvoorbeeld- film te kijken. Als er geschreven moet worden, wat bijzonder goed kan op deze ‘plank’, is het toetsenbord er zo opgezet. De magneten doen het werk, het toetsenbord wordt meteen geactiveerd en het schrijven kan direct beginnen. Ideaal.

Toch blijft Logi BLOK’s voorganger mijn persoonlijke favoriet. Deze eerder genoemde Type+ komt ook uit de stal van Logitech en heeft voor mij een bepaalde X-factor. Dat kan hem zitten in de eenvoud van uitklappen of de looks, maar ook letterlijk hoe deze hoes aanvoelt. Zeker weten doe ik het niet.

Alle drie de Logi BLOK’s..

  • ..zijn vloeistofafstotend en dus eenvoudig te reinigen.
  • ..hebben eenvoudig te bereiken poorten.
  • ..zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, groenblauw/blauw (duo tone) en rood/violet (due tone).

Conclusie

Waar ik wel zeker van ben is dat deze nieuwe lijn precies doet wat het beloofd. Ze beschermen bijzonder goed -zeker op de hoeken- en dat voel je meteen zodra je er een in handen hebt. De verstelbare cases laten je iedere gewenste positie kiezen en blijven keurig op hun plek. De Logi Case heeft een iPad mini gered en kan wat ons betreft niet meer stuk. Zag je wat ik daar deed 🙂

Kortom: Kijk goed naar welk model het beste bij jouw specifieke gebruik past. Verder is het alleen nog een aanrader te noemen.

De Logi BLOK Protective Shell is verkrijgbaar voor 39,99 euro, de Protective Case 69,99 euro en de Protective Keyboard Case voor 129,99 euro. Meer informatie is te vinden op de productpagina van Logitech.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On