Linksys SE2800 8 poort switch – Minireview

Je hebt van die mensen met twee linkerhanden. Een spijkertje in de muur slaan gaat altijd mis, een kabeltje aansluiten geeft kortsluiting en een trapje opklimmen levert gebroken botten op. Voor deze mensen is een switch bedacht. Een plug-and-play switch welteverstaan. Want zo’n ding kan werkelijk door IEDEREEN geïnstalleerd worden.

Wat het is
Een switch is een simpel apparaatje die het toelaat om meerdere UTP-kabels (netwerkkabels) van één aansluiting gebruik te laten maken. De meeste mensen hebben er wel eentje in de meterkast liggen, aangezien er vaak meerdere computers (en andere apparaten) gebruik maken van bedraad internet in huis. De installatie is zoals gezegd vrij simpel: steek de kabels in de switch en klaar.

Weinig aan, zou je denken, dus veel opties zal zo’n ding wel niet hebben. Linksys zorgt ervoor dat ze toch een streepje voor hebben op de concurrent: de Linksys SE2800 beschikt namelijk over een aantal energiebesparende functies. Zo worden ongebruikte poorten automatisch uitgeschakeld en gaat de switch in de slaapstand wanneer alle poorten inactief zijn.

Hoe passen wij het toe
In details lees je er alles over in onze review van het WAP610N Access Point. In grote lijnen, er staat een in de…

  • …woonkamer in de kast onder de TV. Hier worden de TV, een mediaplayer, een gameconsole en een Access Point van een snel netwerk voorzien.
  • …garage die de camera’s rond het huis en een Access Point in de tuin connect met de router.
  • …meterkast, waarop de energiecomputer voor de zonnepanelen en de wasmachine zitten. Daarnaast een netwerkkabel naar iedere afzonderlijke kamer (die ieder weer hun eigen Switch hebben), de telefoon, de HomeWizard en Philips Hue zitten er op. Tot slot op de warmtepomp die middels aardwarmte onze vloeren en de muur in de badkamer verwarmt.
  • …slaapkamer voor een TV, een mediaplayer (OUYA), een Synology NAS (DS211+ als extra backup) en weer een Access Point voor snel draadloos internet.
  • …zolder. Dankzij de wwitch zijn de volgende apparaten aangesloten: Een TV, twee game consoles, een Access Point, Philips Hue die mijn glazen bureau de kleur geeft van de social media dienst waarvan ik iets binnen krijg en een mediaplayer.

Het enige dat we jammer vinden is de kleur. Voor gebruik als domotica apparaat zou je hem graag in het wit willen. Zo valt hij minder op wanneer je hem aan een witte muur hangt.

 De Linksys SE2800 8 poort switch is verkrijgbaar vanaf €37,99. Specificaties zijn te vinden op de website van de fabrikant.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On