KlikAanKlikUit stekkerdoos dimmer – HomeWizard special

Het geeft altijd een beetje extra sfeer, gedimd licht. Of je nou met het vrouwtje bent of een film aan het kijken bent, even de lichtjes dimmen komt altijd van pas. En als je dan ook nog eens het licht kunt dimmen met je smartphone, dan worden we al helemaal enthousiast. Daarom is het volgende onderdeel in onze HomeWizard onderdelenreeks de stekkerdoos dimmer.

Wat het is
Niet te verwarren met een inbouwdimmer. Deze stekkerdoos dimmer hoef je niet in te bouwen maar kan je gewoon in het stopcontact steken. Vervolgens steek je de stekker van een een (staande) lamp er in en hij is klaar voor gebruik. De HomeWizard zal nu het licht dimmen als hij hiertoe opdracht krijgt van de HomeWizard app. Van jou dus.

Vorige week bespraken we de KlikAanKlikUit schakelaar met remote. Feitelijk is deze stekkerdoos hetzelfde als degene die besproken is, met een belangrijk verschil: Je kan hem ook gebruiken om te dimmen.

Let op..
..het werkt niet met alle typen lampen. KlikAanKlikUit heeft een lampenwijzer die je de juiste richting op moet wijzen. Hoewel de gids helder is, blijft het onpraktisch. Je moet rekening houden met specifieke lampen. Als je lamp stukgaat zul je weer goed moeten opletten dat je een geschikte vervanger koopt.

Hoe wij het gebruiken
Wij hebben dus voor een andere oplossing gekozen. Een inbouwdimmer die zowel halogeen, gloeilamp als ledlicht aankan. Het kost meer tijd, maar blijkt al snel een betere oplossing. Verwacht in deze reeks meer informatie over deze specifieke inbouwdimmer.

De KlikAanKlikUit stekkerdoos dimmer ACD200 is verkrijgbaar voor €20,50 op de website van HomeWizard.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On