KlikAanKlikUit stekkerblok schakelaar – HomeWizard special

Zo’n automaat, da’s niks voor mij. Ik heb liever gewoon een handmatige versnellingsbak. Zelf schakelen is het mooiste wat er is. Niet dat het nu over auto’s gaat, maar wel over schakelen. In de serie over uitbreidingen voor de HomeWizard zijn we bij de stekkerblok schakelaar aanbeland.

Het gaat overigens ook niet over de KlikAanKlikUit schakelaar met remote. Daar kun je maar één stekker in steken in plaats van vier.

Wat het is
De APCR-2300 stekkerblok schakelaar is een blok met draadloze besturing. Je kunt er vier apparaten op aansluiten om ze vervolgens met de HomeWizard app tegelijkertijd aan of uit te schakelen. Naast de app kun je maximaal vijf andere zenders gebruiken om de schakelaar te besturen. Zo is het handig om bijvoorbeeld een losse afstandsbediening de code te leren.

Een handige toepassing van dit stekkerblok is om sluipstroom tegen te gaan, de stroom die apparaten verbruiken terwijl ze op stand-by staan. Sluit dus de tv, dvd-speler, digitale ontvanger en surround systeem aan op het blok en voortaan is uit ook écht uit.

Dus geen sluipverbruik meer!

Daarnaast kun je natuurlijk de app gebruiken om het stekkerblok op bepaalde tijden automatisch in werking te laten treden. Elke ochtend standaard om half 7 de radio aan en een half uur later weer uit? Stel het in! Keihard diverse lampen aan en een stereo laten bulderen wanneer iemand door de kamer loopt nadat je al op bed licht? Geen probleem. Met het koppelen van acties aan een bewegingsmelder is dat zo ingesteld.

Hoe passen het toepassen
Feitelijk is dat hierboven al beantwoord. We hebben een blok ingezet in de woonkamer waar de TV, mediaplayer en diverse andere apparaten aangesloten zijn. Zo ook voor de slaapkamer en de zolder/kantoor. Idem voor de garage, maar dan voor apparaten zoals een 2de koelkast en de oplaadbare kruimeldief. Tot slot nog een in de tuin voor onder andere een access point.

Door het instellen van acties kan je zoveel meer dan alleen maar apparaten aan- en uitzetten. Mocht ooit een inbreker voorbij de andere beveiligingen komen die we in huis hebben, zullen we hem op zijn minst de schrik van zijn leven bezorgen.

De KlikAanKlikUit stekkerblok schakelaar APCR2300 is verkrijgbaar voor €30,50 op de website van HomeWizard.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On