KlikAanKlikUit schakelaar met remote – HomeWizard special

Dit type schakelaars zal je bekend voorkomen. Al jaren zijn ze van vele merken te koop. De eenvoudige stekker die in het stopcontact gaat biedt ruimte voor de stekker van een apparaat zoals bijvoorbeeld een staande lamp. Vervolgens kan je deze met een eenvoudige afstandsbediening aan- en uitzetten. Niets bijzonders. Of toch wel?

Toch wel, anders zouden we het er hier niet over hebben. De meegeleverde -niet bepaald mooie- afstandsbediening kan dankzij HomeWizard direct uit het zicht verwijderd worden.

Wat het is
Het pakket bestaat uit twee schakelaars en een afstandsbediening. Uiteraard kun je naast de afstandsbediening ook gewoon de HomeWizard app gebruiken om de schakelaars te bedienen. Handig, want zo kun je instellen dat de schakelaars automatisch aan of uit gaan bij door jou gekozen specifieke omstandigheden.

Hoe wij het toepassen
Omdat we alle lampen in huis willen kunnen dimmen, worden ze niet meer gebruikt voor dat doel. Daar gebruiken we nu inbouwschakelaars voor die dimbaar zijn. In een volgend artikel gaan we daar uitgebreid op in. Momenteel zijn ze ingezet voor twee grote stekkerblokken die ruimte bieden voor ieder 8 stekkers.

Alle apparaten die hier op zitten, hoeven geen stroom te hebben wanneer we slapen of op vakantie zijn. Via de HomeWizard App of een van de twee draadloze schakelaars, kunnen we in eens al die stroomvreters uitzetten.

Of het veel scheelt op jaarbasis kan ik niet zeggen. Toch heb ik sterk het vermoeden dat die 19 euro -wat dit setje kost- snel is terug verdiend.

Wist je dat…
…dit artikel slechts een klein onderdeel is van een uitgebreide reeks die nu loopt? Het begon met de HomeWizard zelf, daarna hebben we het gehad over creatieve toepassingen voor bewegingssensoren. De komende twee weken komt er nog een berg meer om vervolgens af te sluiten met een samenvatting.

Waar te koop / Meer info
De KlikAanKlikUit schakelaar (2x) plus remote APA2-2300R is verkrijgbaar voor €18,95 op de website van HomeWizard.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On