KlikAanKlikUit fitting dimmer – HomeWizard special

Er zijn al meerdere manieren van dimmen langsgekomen in de reeks onderdelen voor de HomeWizard. Dat is ook niet voor niets, want dimmen wordt steeds hipper. Logisch dus dat we graag nóg een manier van dimmen toe willen voegen aan de lopende HomeWizard-reeks: de fittingdimmer.

Wat het is
Een afrader. De volgende alinea is een kopie uit het artikel van gisteren, dat de stekkerdoos dimmer behandelde.

Let op..
..het werkt niet met alle typen lampen. KlikAanKlikUit heeft een lampenwijzer die je de juiste richting op moet wijzen. Hoewel de gids helder is, blijft het onpraktisch. Je moet steeds rekening houden met specifieke lampen. Iedere keer als een lamp het begeeft, zul je bij aanschaf van een nieuwe weer moeten opletten wat je koopt.

Een ander nadeel is dat deze fitting een stuk uitsteekt. Er is een aardige kap nodig om de lamp niet uit te laten steken.

Het voordeel van een fitting dimmer
Zoals het woord zegt gaat deze direct tussen de fitting en de lamp in. Dit is vooral een handige optie als alle draden zijn weggewerkt, je geen stekkerdoos dimmer wilt gebruiken en je toch graag een dimfunctie wilt toevoegen.

Met de AFR-100 fitting dimmer kun je eenvoudig lampen tot 100 Watt draadloos dimmen. De fitting is geschikt voor de E27 standaard en kan daardoor in allerlei soorten lampen gedraaid worden. Makkelijker dan inbouwen, en mooier weggewerkt dan een stekkerdoos schakelaar! De ontvanger heeft 6 geheugenadressen (kan door 6 verschillende codes aangestuurd worden) en kan gebruikt worden i.c.m. de HomeWizard (sliderbalk om mee te dimmen) en bestaande afstandsbedieningen van KlikAanKlikUit. Natuurlijk kan er ook aan/uit geschakeld worden met deze dimmer.

Hoe wij het toepassen
Niet. Wij hebben -na het gebruik van deze fitting dimmer- toch gekozen voor een inbouwdimmer. Deze kan zowel halogeen, gloeilamp als ledlicht aan. Het kost meer tijd om te installeren, maar blijkt al snel een betere oplossing. Verwacht in deze reeks meer informatie over deze specifieke inbouwdimmer.

De KlikAanKlikUit fitting dimmer AFR-100 is verkrijgbaar voor €27,95 op de website van HomeWizard.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On