KlikAanKlikUit Deurbel met drukknopzender – HomeWizard special

We hadden een bijna onoverkomelijk probleem. Nachtenlang lagen we wakker en braken ons collectieve brein over hoe we er uit moesten komen. Was er eigenlijk nog wel hoop? Konden we het maar niet beter gewoon opgeven en verhuizen? Zonder ook maar heel weinig te overdrijven (lees: veel dus), scheelde het maar weinig of het ergst denkbare doemscenario had zich voltrokken.

Wat was er dan zo vreselijk helemaal niet erg dan? We konden de bel in de tuin niet horen. Daar! Pak aan! Onze vuile was hangt buiten. Gelukkig was er een meer dan geinige oplossing voor ons euveltje.

Het volgende onderwerp in de HomeWizard onderdelenreeks is de deurbel met drukknopzender.. en stiekem eigenlijk de 1 euro goedkopere versie met draadloze drukknop.

Wat het is
Deze draadloze deurbel is in ieder stopcontact te plaatsen en is aan te sturen met de drukknopzender, die je aansluit op een bestaande drukknop. De 2 draden van deze zender breng je in verbinding met de bestaande draden. Als je daar bij kan tenminste.

Op de HomeWizard zie je wanneer er wordt aangebeld, en krijgt je een overzicht van de tijdstippen waarop in het verleden is aangebeld. Niet geschikt om in serie te schakelen met een bestaand bedrade deurbelsysteem. Wel is het uit te breiden met extra deurbellen en/of andere KlikAanKlikUit zenders die uitgerust zijn met het automatisch codesysteem (productcode begint met een A; max. 4 zenders per deurbel).

Per zender kan je een van de vijf melodieën instellen, al kan ik me niet voorstellen dat het prettig is om verschillende door elkaar te gebruiken. Het heeft een groot bereik van 70 meter (200 meter in de open lucht).

Hoe wij het toepassen
Niet, we spelen vals. Het was de intentie om de zender in te zetten zodat er aan de bestaande drukknop niets veranderd hoefde te worden. Helaas bleek dit, met de bizarre aansluiting in ons huis, niet mogelijk. Dus zijn we voor de versie gegaan met draadloze drukknop.

Overigens komt deze situatie ons wel goed uit. Beide kits hebben namelijk dezelfde draadloze deurbel, die beide aan het HomeWizard systeem toe te voegen zijn. Een stopcontact in de woonkamer is ermee gevuld en een onder de veranda in de tuin. Hiervoor bleek wel een signaal versterker nodig, wat in een groot huis sowieso geen overbodige luxe is.

De oude deurbel zal spoedig verwijderd worden om plaats te maken voor alleen de draadloze zender. Twee bellen naast elkaar blijkt -zonder toegevoegde handleiding- toch iets te verwarrend. Daarbij is het ook niet echt mooi natuurlijk.

Wanneer je nu op de bel drukt, gaan beide draadloze bellen af en horen we het dus altijd wanneer iemand voor de deur staat. Ook ontvangen we een melding op onze iPhones. Dit bleek erg handig toen vrouwlief bij de buren aan het theeleuten was terwijl een bezorger met een pakketje bij ons voor de deur stond.

De volgende stap is natuurlijk het op afstand toespreken van mensen en de deur (tijdelijk) kunnen openen. Al nemen we daar nog even onze tijd voor. Mogelijkheden te over, zeker wanneer je kijkt op Kickstarter en Indigogo.

Dat is waar ook
Doordat je acties en scènes aan kan maken met de HomeWizard App, wordt het mogelijk creatief te zijn. Zo kan je bijvoorbeeld -in combinatie met een IP Camera- een snapshot ontvangen wanneer iemand aanbelt. Of een geluid afspelen, licht aan laten gaan en eigenlijk alles dat elektrisch is, activeren. Feitelijk kan je de deurbel ook als schakelaar laten fungeren.

De KlikAanKlikUit Deurbel met drukknopzender ACDB-7000BC is verkrijgbaar voor €26,95 op in webshop van HomeWizard. Voor 1 euro minder heb je de KlikAanKlikUit Deurbel met draadloze drukknop ACDB-7000AC in huis.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On