iShower, een tijdje later – Review

27 augustus maakte we melding van een gadget waarmee je muziek onder de douche af kan spelen, de iShower. Destijds meldde we nog optimistisch dat hij half september binnen zou komen. De spatwaterdichte bluetooth muziekspeler met klok kwam uiteindelijk pas drie maanden later binnen. Werd onze anticipatie beloond? Lees het…

…in deze review
1. Wat het is + Video
2. Hoe het werkt
3. Hoe en waar wij hem gebruiken + Foto’s
4. Meest opmerkelijk
5. Waarom wel / Waarom niet
 
Wat het is
Een waterdichte muziekspeler die je middels bluetooth draadloos verbindt met een smartphone of tablet met als doel om muziek onder de douche af te kunnen spelen. Tot vijf apparaten kunnen in het geheugen opgeslagen worden zodat ieder lid van het gezin haar eigen apparaat kan gebruiken.
 
Hoe het werkt
Nadat er drie AA (penlite) batterijen in gestoken zijn, zet je hem aan en… kijk je gewoon even dit filmpje:

 
Zoals je in die 50 seconden hebt kunnen zien, is het erg eenvoudig om in gebruik te nemen. Het toevoegen van meerdere gebruikers bleek minder intuïtief. Uiteindelijk is het een klusje van niets, maar je verzint dit niet door er gewoon mee te spelen. Het instellen van de klok blijkt binnen 47 seconden uitgelegd en hoef je in principe maar een keer te doen.
 
Hoe en waar wij hem gebruiken
Hoewel de iShower door haar batterijgebruik portable is, zullen we hem niet snel uit de douche halen. Deels omdat we nu graag willen dat hij daar altijd hangt, deels omdat een Logitech UE Mobile Boombox handiger is om overal mee naar toe te nemen.
 
Een iShower kan je in de regen laten staan, maar dat voordeel blijkt in de praktijk niet op te wegen tegen de ingebouwde accu van de Mobile Boombox. Zelfs in de auto op weg naar het strand, kan je de schattige kleine speaker opladen. In het geval van de iShower moet je zorgen dat je altijd reserve batterijen bij je hebt.
 
Een andere vergelijking die te binnen is schiet is de bouwkwaliteit. Beide apparaatjes zijn zeer degelijk gemaakt en kunnen duidelijk tegen een stootje. Sterker nog, op dag twee liet ik de iShower per ongeluk van van bijna twee meter op de onvergeeflijke tegels in onze badkamer vallen. Zowel de tegels als de iShower kwamen er ongedeerd vanaf.
 
Het hengsel, die ook dienst doet als standaard, is een prettige toevoeging. Hierdoor konden we hem aan de douchekop ophangen, zonder meegeleverde bevestiging in de muur te hoeven boren. Enig nadeel, het hengel is een bewegend onderdeel dat bij onvoorzichtig gebruik af kan breken.
 
Meest opmerkelijk
De geluidskwaliteit is behoorlijk goed voor een speaker van dit formaat. Vooraf had ik mijn bedenkingen hierover. Het moet tenslotte ook boven het geluid van de douche komen, maar ook weer niet te schel in je oren tetteren. De “Smooth Jazz”-test waaraan wij hem onderworpen hebben, is glansrijk doorstaan.
 
Waarom wel

  • Goede geluidskwaliteit voor een kleine speaker.
  • Hengsel om hem eenvoudig aan de douche op te hangen.
  • Meegeleverde muurbevestiging.
  • Ingebouwde klok.
  • Batterijen gaan vier weken mee, bij dagelijks gebruik.
  • Eenvoudig in gebruik.
  • Eenvoudige -natte vingers vriendelijke- bediening.

Waarom niet

  • Geen ingebouwde accu, je zal altijd drie AA batterijen beschikbaar moeten hebben.
  • Het hengsel is ‘afbreekgevoelig’, je zal hier altijd voorzichtig mee moeten zijn. Al moet je dat feitelijk met ieder electronisch apparaat.
  • De manier waarop een nieuwe gebruiker toe moet voegen, ligt niet voor de hand. Zie eerder vermeld instructiefilmpje.

Samengevat, de iShower bleek het wachten waard te zijn. Het is een leuke aanvulling voor de badkamer waar we graag gebruik van maken. Het is handig om een klokje in de badkamer te hebben en heerlijk om muziek af te spelen onder de douche of lekker onderuit in bad.

Een iShower is verkrijgbaar voor ¢99,-. Gedetailleerde informatie en alle specificaties zijn te vinden op de website van de fabrikant.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On