iPhone 6s: Vijf redenen waarom we er blij mee zijn

“Als je al een iPhone 6 hebt, is het je geld niet waard om een 6s te kopen.”. Deze dooddoener zien we onderaan de meeste reviews sinds dat de iPhone 6s verkrijgbaar is. Sterker nog, dit lees je iedere generatie over de vorige. Ook bij andere merken. Voor ons reden genoeg om er eens anders naar te kijken.

Dit keer geen vergelijking met de vorige generatie of toestellen van andere fabrikanten, maar puur onze vijf persoonlijke redenen waarom we blij zijn met dit toestel.

[1/5] Camera: 12MP, schiet 4K video, maakt 8MP selfies

Hoewel mijn vrouw nog altijd haar Canon EOS spiegelreflex fotopaal in diens eigen trailer meesleept, is dat alleen nog voor speciale gelegenheden. Haar enorme apparaat kan nu eenmaal beter inzoomen, wat het ideaal maakt voor up-close-and-personal shots. Hierdoor komt het tevoorschijn op verjaardagen en andere speciale gelegenheden. Buiten dat.. alles wordt verder met de iPhone 6s geschoten.

De foto’s en video’s die het maakt zijn scherp, hebben mooie kleuren en bovenal.. je hebt het toestel altijd bij de hand. De toevoeging van live foto’s is geinig, de reeds bekende panorama en slow-mo shots zijn niet meer weg te denken. En als je toch in de bijrijdersstoel wacht tot je weer thuis bent, kan je ze meteen filteren en bewerken.

[2/5] 3D Touch: Scheelt tijd, maakt productiever

Iets harder indrukken op het scherm en je springt direct vanaf het App icoon naar een specifieke functie. Denk aan meteen een Tweet zenden, naar je reading list in Safari springen of snel een selfie maken. Lees “32 free iOS apps that take advantage of 3D Touch on the iPhone 6s” voor meer goede voorbeelden.

Peek-and-pop, laat je even gluren zonder direct het bericht in te gaan. Wil je dat wel, dan druk je door. Leuk voor berichten, erg handig bij het bekijken van zoekresultaten.

3D touch gaat verder dan “Long press”. Iets dat steeds meer games met deze functie ook bewijzen. “Badland” gaat daarbij meteen verder dan je direct zou verwachten.

[3/5] Snelheid van het toestel en de vingerscanner

Dat alles sneller -vaak vrijwel direct- reageert op jouw commando’s is altijd fijn. Ook hier profiteren games en andere grafisch intensieve Apps weer dik van. Wanneer je “Warhammer 40K” speelt, kan je bijna niet geloven dat dit op ‘een telefoontje’ draait.

Nog aangenamer is de snelheid van de vingerscanner. Direct bij het oppakken van de iPhone 6s ben ik veilig ingelogd. Combineer dit met 3D touch en ik mis nu veel minder spontane fotomomenten, liedjes die ik wil Shazammen en snelle reacties op e-mails in Spark (aanrader!).

[4/5] iOS 9 en Siri, zelfs in het Nederlands nuttig

Over iOS 9 kan ik kort zijn. De nieuwe notes App heeft mijn betaalde versie van Evernote vervangen, en dat zegt veel. Zoeken naar Apps, contacten en andere zaken is prettiger geworden. Zeker nu ik ook veel meer in bepaalde Apps zelf kan zoeken. Verder ben ik erg blij met de mogelijkheid om een content blocker in te stellen voor Safari. Weg vervelende advertenties en pop-ups! Uiteraard zijn er meer vernieuwingen, de voorgaande zijn alleen degene die ik dagelijks het meeste tegen kom.

Dat je nu “Hey Siri” kan roepen -ook zonder stroomkabel- om haar meteen aan het werk te zetten, blijkt handiger dan verwacht. Al gebruik ik het nog steeds alleen wanneer er niemand bij me in de buurt zit. Zoals in de auto.

[5/5] Constructie en nieuwe lederen hoes

De iPhone 6s voelt degelijk aan en heeft een scherm dat tegen een stootje kan. Na een half uurtje op Youtube rondgekeken te hebben, blijkt dat ook het geval te zijn. Het kan nog steeds stuk (zoals alles) maar minder snel dan menig ander toestel. In dat half uurtje ontdekte ik nog een andere video, die me wist te verbazen. Kijk zelf:

De nieuwe lederen hoes is strak, dun, licht en de eerste die er naar verloop van tijd alleen maar mooier uit gaat zien. We hebben een reminder staan om er foto’s van te posten na een jaar intensief gebruik.

Waarom niet?

Vul hier de cliché’s maar in. Je hebt een voorkeur voor Android, de aanschafprijs is te hoog, je gebruikt hem eigenlijk alleen om te bellen en sporadisch een berichtje te sturen, etc..

Wat je reden ook is, het is niet de mijne. Jaren geleden ben ik in Apple’s ecosysteem gestapt en ik zie nog steeds geen reden om er uit te stappen. Zeker niet nu het ook mijn woonkamer bereikt, al ga ik daar een volgende keer op in.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On