▶ iPhone 6 versus iPhone 6+: de onverwachte verliezer

<

blockquote>Hoe bevalt het na een paar maanden gebruik? Is het nieuwe formaat vervelend of juist fijn? Daar lees je hier over, dit is dus geen review. Anderen, die veel dieper kijken, kunnen dat beter. Daarbij is iedereen inmiddels wel op de hoogte van het enorme succes dat dit toestel boekt. Mede hierdoor is Apple nu het eerste bedrijf dat meer dan 700 miljard waard is.

Sandra: Van een iPhone 4S naar een iPhone 6
Mijn vrouw Sandra, maakte de stap twee maanden terug. In tegenstelling tot mijn ervaring, was ze direct verkocht. Sterker nog, het gebruik is alleen maar toegenomen. Veel vaker maakt ze er nu foto’s mee en veel vaker gebruikt ze het apparaat om ons huis te bedienen (met onder andere de HomeWizard App) en leest ze nieuwsberichten of beantwoord ze e-mails. Stuk voor stuk zaken die het kleinere scherm van haar 4S weinig stimuleerde.

Een tevreden klant die geen moment over de grootte heeft gepiept. Ik daar in tegen… schaamde me.

Verdi: Van een iPhone 5s naar een 6+
Twee jaar lang heb ik flauwe grappen gemaakt over Android gebruikers en hun phablets. “Pas op dat je jezelf niet knock-out slaat als je te snel opneemt” en “Mis je de tijden van ghettoblasters soms?” kwamen voorbij (en kregen evenveel gelach als “Neem je soms een snipperdag” op het moment dat je om 16u naar huis gaat).

Het eerste wat ik deed toen ik de enorme iPhone 6+ letterlijk in beide handen kreeg, was het in mijn broekzak frummelen. Zonder hoesje pastte het nog ook. Al moest het er weer uit toen ik ging zitten. Van surfen tot games, van e-mailen tot hele boeken lezen.. alles gaat fijner op het prachtige retina scherm.

Foto’s en video’s laten zich beter schieten en tonen, al is het niet zonder nadeel. De positie van de powerknop is precies waar mijn duim zit bij het indrukken van de +-knop voor het maken van een foto. Hierdoor heb ik een aantal mooie momenten gemist. Erg vervelend als je op HET moment per ongeluk je toestel uitzet.

Bellen is gênant met een plank van dit formaat. Dit gevoel bleef even hangen, maar…

Na nog geen week was ik helemaal om. Hoe heb ik ooit wat gedaan gekregen op die kleine voorlopers?

Mijn colberts zijn blij

Een colbert wil niets liever dan gebruik worden. Tot aan de iPhone 6+ bleef ongeveer de helft in de kast hangen om de simpele reden dat mijn iPad mini er niet in te schuiven was. Sneu, maar waar.

De onverwachte verliezer is mijn iPad Mini.

Nu mijn iPhone 6+ diens rol heeft overgenomen draag ik wel weer al mijn colberts. Voor de binnenzakken die daar in zitten is de 6+ geen probleem. In vrije tijd gaat het toestel in een voorzak van mijn spijkerbroek, tot dat ik ga zitten. Op een terras zal ik hem altijd in de hand houden. Niet optimaal, maar voor die enkele keer zijn de voordelen het zeker waard.

De iPad mini heeft nu de schrik van zijn leven, dagelijks mag het educatieve en vermakelijke apps tonen onder de knoeivingertjes van ons kroost. Knap dat het er zo goed tegen kan.

Kies de 6+ wanneer een iPad mini al in overweging lag

Die hoef je dan niet meer aan te schaffen. Tenzij je kinderen hebt natuurlijk.. of een auto zonder navigatie. Mijn vrouw is erg blij met haar 6, maar zou liever met mij ruilen. Ik had het nooit gedacht, maar ik bel nu ook met een plank voor mijn kop.. en ik schaam me er niet meer voor!

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On