Koken met tablets, twee mogelijkheden van Belkin

Om vandaag de dag nog dode bomen te gebruiken voor het lezen van recepten, kan natuurlijk niet meer. Een boek biedt je tenslotte niet de mogelijkheid om jouw recept wat bij te stellen, het via social media met anderen te delen of video’s van de bereiding te kijken terwijl je bezig bent.

Kookboeken -zoals Epicurious- op een iPad of andere tablet bieden die mogelijkheden wel. En meer, bakken meer. Voor keukenprinsen en prinsessen zijn er inmiddels honderden Apps verkrijgbaar. Voor ieders smaak is er wel wat te vinden.

Het enige wat je nu nog mist is de mogelijkheid om je tablet op een praktische manier in de keuken te zetten. We hebben er twee van Belkin onder besmeurde handen genomen. Waarom Belkin? Omdat ze sponsor zijn. Is dat een reden om ze meteen alle lof te geven? Alleen wanneer het terecht is. Het product zal altijd voor zichzelf op moeten komen. Lees maar eens verder.

Chef-standaard
De Chef-standaard is speciaal ontworpen voor gebruik in de keuken en geeft de vrijheid om een tablet te bedienen tijdens het koken. De standaard heeft een antislip-basis van rubber en twee verschillende hoeken die ideaal zijn voor gebruik op het aanrecht.

  • Veilig voor gebruik in de keuken en gemaakt voor vieze handen.
  • De standaard heeft een antislip-basis en dubbele hoeken voor comfortabel kijken op een aanrecht.
  • Kan vrij vlot met de hand worden gewassen. Niet in de vaatwasser zetten dus.
  • Geschikt voor iedere tablet.

Bij deze prachtige standaard word een soort rubber dop meegeleverd waarin een dikke stylus staat. Het is de bedoeling dat deze ‘pen’ vies wordt, in plaats van je beeldscherm. Hoewel een goed idee, het blijkt in de praktijk dat je vrij hard op het scherm moet drukken om een reactie te krijgen. Hierdoor is het ongeschikt om te ‘scrollen’ of door pagina’s te bladeren.

Wij gebruiken de standaard met plezier. Het staat sjiek en het zet onze tablets precies in de juiste hoek om het als tijdelijk kookboek te gebruiken. De toevoeging van een pen is een aardige gedachte, maar eigenlijk overbodig. Los van het feit dat hij niet prettig werkt, je hebt hem echt niet nodig. Het scherm van menig tablet kan tegen een druppeltje en is ook zo weer schoongeveegd.

De Chef-standaard kan voor 34,95 euro besteld worden in de webshop van Belkin.

Kitchen Cabinet Mount
Met deze houder kan je een tablet onder een keukenkastje hangen. En nog vrij stevig ook. Gezien we zelf geen hangende keukenkastjes hebben, zijn we ermee naar de buren gegaan. De ‘montage’ is een klusje van nog geen twee minuten en vereist geen gereedschap.

Even er onder hangen, de knop aandraaien en hij hangt stevig. Een deel komt in het kastje een ander deel klemt er onder. Het deurtje kan open en dicht zoals het normaal doet.

De contructie is een stuk steviger dan we verwacht hadden. Welke tablet je ook hebt, je klemt hem er eenvoudig in. Daarna kan je er steviger op drukken dan je scherm nodig heeft. Het meest praktische voordeel zit hem in de ruimtebesparing. Daar waar de chef-standaard een plek op het aanrecht inneemt (maar er wel als een sierrad bij staat) gebruik je met deze cabinet mount ruimte die anders niet gebruikt zou worden.

De buren gebruiken de Kitchen Cabinet Mount nu twee weken met plezier en hebben aangegeven het niet meer van zijn plek te halen. Omdat het stopconact er bij hen achter zit, gebruiken ze deze plek ook om de

De Kitchen Cabinet Mount staat nog niet in de Nederlandse webshop, maar wel in de Amerikaanse. Die geeft alvast een goed idee.

Conclusie en voorkeur
Het grappige is dat zowel de buren als wijzelf, precies hebben wat we willen. Zij hebben een kleiner werkblad en zijn dus blij met de zwevende oplossing. Wij hebben geen keukenkastjes en geven de voorkeur aan de positie van de tablet, pal naast de kookplaat.

Zoals eerder vermeld, de stylus is onbruikbaar op deze standaard omdat je door zijn dikke punt te hard moet drukken op het scherm. Gelukkig is hij niet echt nodig en hebben wij er een andere -betere- toepassing voor gevonden.

Onze tweejarige zoon Tygo is kampioen hard-op-het-scherm-drukken, zeker met tekenen. Hiervoor heeft u nu een meer veilige grote rubberen pen 😀

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On