iOS 7 ideaal voor Airplay-gebruikers

Gisteren is de nieuwe versie van Apple’s mobiele besturingssysteem uitgekomen. Eigenaren van een iPhone, iPod of iPad (mini) kunnen genieten van een groot aantal verbeteringen. Toch is er eentje die voor ons met kop en schouders boven alle andere uitsteekt: het controlecentrum.

Dankzij deze nieuwe functie kan je zeer snel tussen verschillende Air Play devices schakelen.

In de praktijk, een voorbeeld
In onze tuin, keuken, woonkamer en slaapkamers, staan Air Play enabled devices. Speakers, media players en TV’s die -rechtstreeks vanaf onze smartphones en tablets- beeld en geluid kunnen weergeven.

Wanneer je een connectie wilt maken met bijvoorbeeld een Logitech Air Speaker of UE Boombox en daarna je TV, gaat dat nu een stuk sneller. Voorheen was het nodig om via enkele stappen het apparaat te selecteren en telkens opnieuw voor wanneer je ‘hopt’ naar een andere. Nu is het een kwestie van een veeg en tap.

Hoe het werkt
Met een simple veeg van onder het scherm naar boven toe, verschijnt het nieuwe -zeer handige- controle centrum. Dit werkt vanaf ieder scherm, ook wanneer je in een App zit. Daarna tap je op het Air Play symbool en kies je meteen het apparaat waarmee je een connectie wilt maken. Dat is het.

Weet meer
Voor wie meer wil weten over deze functie of iOS in het algemeen, is genoeg te vinden voor ieder type lezer:

Voetnoot
Alle zelfgemaakte foto’s op deze website (en die we privĂ© nemen) zijn tot op heden gemaakt met een iPhone 5. We zijn dan ook aangenaam verrast door de nieuwe foto functies voor bestaande toestellen en de nieuwe camera die straks in de iPhone 5S te vinden is. Dit laatste toestel komt binnen enkele weken aan bod.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On