iDoorcam, op afstand een belletjestrekker aanspreken


iDoorcam, het einde van een lange traditie belletje trekken. Anderzijds een verrekt handig ding waarmee je kan zien wie voor je deur staat en die nog toespreken ook.

Het is al lang mijn wens om een camera in mijn deurbel te hebben. Niet voor de trekkers van belletjes, maar wel voor de bezorger die je dan kan vragen het pakketje bij de buren af te geven omdat we nog niet thuis zijn.

Zeker ook voor vrienden aan wie we kunnen melden dat we er zo zijn. Misschien zelfs om mijn kinderen toe te spreken dat ze nog even buiten moeten blijven spelen, want dat is gezond.

Dat laatste mag je schrappen natuurlijk, maar er zijn meer redenen te bedenken die wel door de deur kunnen. Neem er een die voorkomt bij iedere tuineigenaar. Er staat iemand voor je deur, maar je hoort de bel niet. Dat probleem is mooi verleden tijd met een iDoorcam.

Je neemt gewoon je iPhone of iPad op, ziet wie het is, beslist of je er iets mee wil doen en spreekt de persoon bij de voordeur meteen toe. “Ik zit in de tuin, maar pak snel een biertje uit de koelkast om je die bij binnenkomst te overhandigen”, bijvoorbeeld.

Het afschrikkend effect van een camera bij de voordeur zal je inboedel ook goed doen. En zo niet, dan heb je in ieder geval een foto of video van de dader. Geen doel op zich, maar wel weer een extra excuus om er een aan te schaffen.

Verdere details, zoals het feit dat het stroom pakt van een bestaande deurbelaansluiting, zie je in de bovenstaande video. Op het moment van schrijven heb je nog 29 dagen de tijd om mee te doen met het Indiegogo project (zoiets als Kickstarter).

Wie nu instapt helpt de makers het product op de markt te brengen. Je zal tot oktober moeten wachten op de bezorger die je tot op dat moment nog niet ziet staan, maar het scheelt je wel een stuk op de winkelprijs.

“Early adopters” kopen hem voor $127 in plaats van $165. Let op, wij Nederlanders mogen wel nog even $30 toevoegen voor de internationale verscheping.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On