Het is bewoonbaar! – Dagboek

Een maand geleden meldden we nog dat we de sleutel in handen hadden gekregen. Per dit weekend mogen we melden dat we er nu echt in wonen. Dit betekend nog niet dat het af is overigens. Sterker nog, we hebben heel wat vertraging opgelopen. Dit laatste wordt meteen ook als uitstekend excuus gebruikt om de geringe hoeveelheid updates te verklaren.

Muren
De muren waren binnen enkele dagen gebruiksklaar dankzij onze keuze voor spac/stuc. Deze korrel wordt op je muren en plafonds gespoten en is na twee dagen al droog. Via werkspot hebben we een bedrijf gevonden die het voor maar €6,- per vierkante meter wilde doen. Het resultaat is zeker naar wens!

Vloeren
De vloeren van sponsor mFLOR lagen er ook snel in. Een foutje door legger Boessen werd vlot en netjes verholpen, maar resulteerde wel in een vertraging weer enkele dagen. Belangrijker, het resultaat is wel heel erg mooi. Hoe de mFLOR vloer bevalt, wat de voor- en nadelen zijn van dit merk en PVC-vloeren in het algemeen, lees je in een apart artikel.

Kasten en dozen
De meeste kasten zitten in elkaar en langzaam maar zeker zie je in de weg liggende dozen verdwijnen. Nog een week of drie en alles is opgeruimd, lampen hangen waar ze schijnen moeten en de eerste handige gadgets krijgen over een week al hun plaats.

Zolder
Dit is nog een flink project op zich, de -voor mij althans- spannende details laat ik nog even in de lucht hangen al is de bestemming bekend. Het wordt een logeerwasruimtesportkantoor. Dan weet u dat.

Netwerk
Geen internet is inmiddels ondenkbaar. Om die reden hebben we Ziggo 9 weken vooraf laten weten dat per 10 aug 2012 er echt een connectie moest zijn. Zou prima lukken was de strekking van het antwoord. Uiteraard kwam hier nog een week bovenop en dat alleen omdat ik twee uur lang met zes verschillende mensen binnen het bedrijf heb gesproken. In diezelfde tijd heb ik het complete Cisco netwerk aan kunnen leggen. Maar goed, alles draait.

Tuin
Schommels hangen, trampoline zit in de grond en een kleine glijbaan staat op het zacht verende kunstgras. Planten fleuren het geheel op terwijl de subtiele verlichting de avonden romantisch maken. Het wordt een heerlijke herfst. Nat, droog, koud of warm, we zullen ons meer dan een beetje vermaken. Zoals bij vrijwel alles op deze pagina zijn ook hier nog puntjes te hertellen, maar sponsor Bruins Tuinen, verzekerd ons dat het goed komt.

Bedden
De bedden staan er! Slapen hier is heerlijk, al moeten we erg wennen aan de rust. Niet alleen is er een dik verschil tussen in het centrum wonen en op het platteland, het huis is zo goed geïsoleerd dat de stilte nog oorverdovend is. Hoe dan ook, het huis is hiermee officieel bewoonbaar.

Hoe zit het met die moderne handigheden dan?
Sommige zijn al binnen, anderen komen nog. Vanaf volgende week komt iedere sponsor aan de beurt en daarna ook andere producten. Bij iedere review mag je er vanuit gaan dat we kritisch naar het product kijken. Het is de bedoeling dat je na het lezen van een stukje op deze site, weet of het iets voor jou is of niet. Geen reclamefeestje dus.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On