Het gezin beweegt – Dagboek

Sorry. Laat ik daar eens mee beginnen. Waarom? Omdat we nog niet zo vaak berichten plaatsen als de bedoeling is. Toch heb ik (dit keer) een beter excuus dan “Het is te lekker weer buiten” of “We zijn op vakantie”. De reden die ik je netvlies voer is “We bewegen te veel”. Het kan niet zijn dat je die al teveel gehoord hebt.

Laatst scheef ik nog bang te zijn mijn Bourgondisch statussymbool te gaan verliezen. De huidige situatie blijkt nog ernstiger dan dat. Doordat de Withings Pulse mij verplicht 10.000 stappen per dag te nemen (of een equivalent in rotaties met fietsen, crosstrainer, etc..) moet ik mijn dagelijks schema openbreken om 60% meer te bewegen dan ik normaal deed.

Enerzijds betekent het dat ik andere dingen moet laten. Stukjes schrijven of hersenloze entertainment verorberen, zijn enkele zaken die nu te lijden hebben. Daar stopt het echter niet. Wie mij kent, weet dat ik veranderingen en plotselinge impulsen dwangmatig met de wereld moet delen. Liefst betrek ik mijn gehele omgeving erbij. Een buurman is met me gaan fietsen en wandelen, een vriend hardlopen, zo ook een schoonzusje en zelfs mijn gezin weet er niet meer aan te ontsnappen.

Het toeval wil dat op enkele minuten lopen van ons huis, een vrij groot bos te vinden is. Wandelingen alom! Zelfs kleine Tygo met zijn korte beentjes mag nu 2 à 3 kilometer afleggen. Nog best stoer overigens (al zegt een papa dit). Nova vraag na de eerste kilometer al of ik haar op wil tillen. Niets ervan! Bewegen zal je! Net als papa! Arme kinderen…

Ps. Sinds een dikke week glip ik in de wereld van hardlopen, apps als “Runkeeper” en “Zombies, Run!”, lonk ik naar een real-time harslagmeter en verdienen mijn Essex schoenen zich eindelijk terug. Nooit geweten dat er veel valt te weten over alleen maar wat harder lopen. Later meer daarover. Nu eerst weer rond kantoor lopen om 912 stappen binnen te harken voor mijn dagelijkse quota.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On